PODIJELI

Nekadašnji košarkaš, a potom trener Hamdo Frljak preminuo je danas u 59. godini života.

Hamdo Frljak rođen je u Brezi 1962. godine. Još kao dječak od 15 godina počeo je igrati za prvi tim KK Breza. Nakon toga prelazi u zenički Čelik, a onda u sarajevski Željezničar. Igrao je za mnoge klubove u BiH, zvorničku Drinu, banjalučki Borac, jedno vrijeme za Sutjesku iz Nikšića, a igračku karijeru završio je u sarajevskom Ćeskopromexu, u kojem je počeo trenersku karijeru.

Nakon toga slijedi prvi samostalni trenerski angažman u KK Vogošća“. Odatle 2000. godine prelazi u najveći bh. košarkaški klub – Bosnu. Te godine Bosna s dosta uspjeha igra i regionalnu ABA ligu.

Iz Bosne se otisnuo u inozemstvo, prvo u Saudijsku Arabiju u klub Ohod iz Medine. Kvalitetan rad i dobri rezultati bivaju prepoznati, pa se Frlhak preselio u susjedne u Ujedinjene Arapske Emirate, najprije u Al Shab, a zatim u Al Ahli.

Po povratku u BiH, ponovo dolazi na kormilo Bosne, s kojom je, mimo svih očekivanje, izborio završnicu domaćeg prvenstva. Slijedi još jedan angažman u Saudijskoj Arabiji u klubu Ansar iz Medine, a zatim četvorogodišnji boravak u Banyasu u Emiratima, te još jedna godina u saudijskom Ohodu. Drugi put se sa Saudijskog poluostrva vraća u domovinu i preuzima novog prvoligaša KK Vogošća s kojom postiže zapažene rezultate u veoma jakoj konkurenciji. Jednu sezonu je vodio Nuwaidrat iz Bahreina.

U BiH je vodio i Promo iz Donjeg Vakufa.

Bh. košarka je izgubila kvalitetnog trenera i čovjeka.

/223106472/adxp_sportske_introImage

PODIJELI