PODIJELI

Nogometni savez BiH nedavno je od UEFA-e primio nekoliko izvještaja koji se odnose na sumnju regularnosti utakmica u domaćim takmičenjima. Kako piše Dnevni Avaz, sumnja se da su tri utakmice namještene zbog ekonomske koristi na kladionicama, a o svemu je upoznato Tužilaštvo BiH.

“Od ove tri utakmice koje su bile predmet naše istrage, dvije smo završili i uputit ćemo jedan dio Tužilaštvu BiH koje će nastaviti istragu. Ne mogu reći o kojim utakmicama je riječ. U proteklom periodu smo obavili čitav niz saslušanja aktera, službenih lica i svih onih koji su imali veze s tim utakmicama. Ali, tužioci Nogometnog saveza BiH nemaju instrumente da provedu detaljnu istragu onako kako to rade državni organi”, rekao je Damir Raguž, jedan od tužioca pri NS BiH za “Dnevni avaz”.

Raguž je najavio da će daljnju istragu sprovesti Tužilaštvo BiH te da postoje indicije da su utakmice namještene. Iako se ne zna o kojim utakmicama je riječ, pod posebnom lupom su one na kojim se dogodio takozvani prelaz (iz 1/2, 2/1, što na kladionicama donosi najveći profit).