PODIJELI

Tuzla City sutra igra prvu domaću utakmicu u ovoj sezoni Premijer lige BiH.

Nakon pobjede u prvom kolu protiv Zvijezde 09 i poraza od Radnika, sutra će tim Tuzle imati šansu da na Tušnju savlada Borac.

Trener Milenko Bošnjaković svjestan je da su njegovi momci razočarali u Bijeljini.

– Odigrali smo do sada dvije utakmice. Poslije prve utakmice u Ugljeviku sam upozoravao da to nije bajno. Predstavljeni smo kao ekipa koja će se prošetati. U Bijeljini smo odigrali kriminalnu utakmicu, jer nas je Radnik nadigrao. Dolazi nam utakmica sa Borcem gdje je imperativ pobjede pred nama. Želimo da vratimo mir i u svlačionicu i u klub. Borac nije poražen u ovoj sezoni, ali imaju i oni svojih mana. Nadam se da ćemo sutra pred svojom publikom osvojiti tri boda – rekao je Bošnjaković, koji je kazao i da je stoper Moriss upitan za utakmicu na Tušnju.

– On je upitan za sutrašnji duel. Ukoliko bude igrao bit će pojačanje za nas.

Kapiten Samir Efendić kaže da je cilj što prije postići gol.

Složio bih se sa šefom da smo odigrali loše u Bijeljini gdje nismo bili na nivou. Cijelu sedmicu se pripremamo za Borac na koji način možemo stvoriti šansu i brzo doći do gola. Borac je kvalitetan, ima dosta igrača na koje trebamo obratiti pažnju. Poraz je možda došao u pravo vrijeme jer u svakoj utakmici moramo biti na 100 posto nivou kako bi dobili utakmicu.

(N.Selimović/Sport)

PODIJELI