PODIJELI

Među prvim nakon pauze usljed pandemije koronavirusa sa treninzima su nastavili
polaznici Univerzalne škole sporta Bambino iz Konjica . Prelijep sunčani dan smo iskoristili i posjetili ovu školu koju sa puno usjeha vode bivši juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine, profesori Adis i Adnan Elezović. Posmatrali smo trening kategorije U – 10 koja sa puno uspjeha nastupa u najačoj ligi BiH kada su u pitanju mlađe kategorije, BH Telecom Futsal liga mladih HNK -a.

U ovoj kategoriji koja je poslije prvog dijela prvenstva u pomenutoj ligi UŠS Bambino se nalazi na drugom mjestu, a jedan od nazaslužinijih je 10 – godišnji Emir Tinjak koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao sedam golova, uz 8 asistencija . Kako neko reče od prisutnih na treningu kada je vidio kvalitete ovog dječaka, u Konjicu je rođen još jedan fudbalski dragulj. Potpisnik ovih redova malog junaka ove priče veoma dobro zna, trenira u ovoj školi već pet godina, prefinjene tehnike, u igri smiren, ima sjajne ideje, borben i već igrom podsjeća na Miralema Pjanića . Mali junak ove priče je dokaz da sport i škola mogu ići ruku pod ruku, ide u peti razred Osnovne škole i odlićan je učenik .

” Već više od pet godina treniram u UŠS Bambino iz Konjica, puno, puno volim fudbal, na nagovor mog druga sam došao na trening kod brače Elezović koji su nam kao roditelji, svima posvečuju punu pažnju, na lijep način nam pokazaju i ukazuju na greške. Od naših klubova navijam za Velež, od stranih za Liverpul, od naših igrača najdraži mi je Miralem Pjanić, od stranih Van Dijk iz Liverpula ” , riječi su Emira Tinjaka .

” Volio bih da imamo trening svaki dan, moji roditelji, majka Emira i otac Muamer su mi velika podrška u svemu, pa naravno i u fudbalu. Sve one koji se ne bave fudbalom proporučio bih im da se bave ovim sportom jer to je nešto nabolje i najljepše”, kazao je Emir Tinjak, ime koje treba zapamtiti koji će sigurno krenuti stopama fudbalera koji su počeli trenirati u Konjicu ovu najvažniju sporednu stvar na svijetu, fudbal, Mirka Gašića, Davora Jozića, Dragana Jakovljevića, brače Duro i Slato, Šefke Macića, Nedima Jusufbegovića, Zije Ništovića…..

PODIJELI