PODIJELI

Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus (60) u svojoj kolumni za Sky, istakao je kako smatra da će Hasan Salihamdižić ili Hansi Flick napustiti Bayern, a on je mišljenja da je bliži odlasku trener Bavaraca.

Netrpeljvost između sportskog direktora Hasana Salihamidžića (44) i trenera Hansi Flicka (56) odavno je prisutna, a iako su u javnosti iskazali zajednički stav da će lične nesuglasice ostaviti po strani i raditi u korist Bayerna, Matthäus nije uvjeren da će tako biti i naredne sezone, prenosi Klix.

“Po mom mišljenju, ostanak trofejnog trenera Hansija Flicka sve je samo puka formalnost. Izjave koje su tokom vikenda dali Hansi i Oliver Kahn, samo nameću zaključak da uopće nije jasno da će Flick ostati trener naredne sezone. Naprotiv. Ne vjerujem da će nastaviti saradnju nakon ove sezone. Nakon što niko iz kluba nije dao jasnu izjavu o ostanku Flicka u Bayernu do kraja ugovora 2023. godine, odluka će biti ili ostanak Salihamidžića ili Hansija”, tvrdi legendarni nogometaš.

Već odavno se špekuliše da bi Flick mogao naslijediti Joachima Löwa na klupi reprezentacije Njemačke nakon Evropskog prvenstva, a Matthäus misli da će se to i desiti.

“Pretpostavljam da će nakon dvije utakmice protiv PSG-a, Flick razgovarati s čelnicima kluba i otkriti im svoju želju za prelaskom u reprezentaciju. Ipak, svi znaju da u slučaju Flickovog odlaska Bayernu mora biti dato dovoljno vremena da pronađe nasljednika, a on je trenutno u Leipzigu i zove se Julian Nagelsmann”, napisao je Matthäus.

PODIJELI