PODIJELI
FOTO: Bugojno danas

Plasmanom u Premijer ligu BiH rukometaši Iskre iz Bugojna postigli su veliki uspjeh , zbog čega zaslužuju čestitku. Poručeno je to sa prijema koji su rukometašima priredili načelnik Hasan Ajkunić i predsjedavajući OV-a Bugojno Igor Vrljić.

“Uz Ženski fudbalski klub i Klub sjedeće odbojke, ovo je treći premijerligaš u Bugojnu, u koji se sport vraća na velika vrata”, kazao je načelnik Ajkunić te je čestitao rukovodstvu i igračima MRK Iskra na ulasku u Premijer ligu BiH, obećavši određena sredstva iz budžeta za završetak sezone, i početak priprema za nova takmičenja. ”Želimo da ponovo budemo grad kulture i sporta i da se, na tragu MRK Iskra, i ostali klubovi bore za bolje rangirane pozicije”, naveo je Ajkunić.

Predsjedavajući OV-a Bugojno i član Uprave MRK Iskra Igor Vrljić izrazio je uvjerenje kako će ovaj klub u narednoj sezoni postići epitet stabilnog premijerligaša. ”Pozivam sve privredne subjekte da pomognu ovoj jednoj lijepoj i transparentnoj priči gdje je sve jasno vidljivo, u kojem smjeru idemo, i kako se troši novac. Dakle, nema malih i velikih sponzora. Svi su dobrodošli da daju podršku”, istakao je Vrljić.

PODIJELI