PODIJELI

Tuzla City je prije sedam, osam godina igrala u Tupkovićima, Miljanovcima, Raincima.., s kantonalcima iz Tuzlanskog kantona, a sada je u elitnom rangu.

Na vrhu premijerligaške karavane. I tada su u Slogi, kako se zvao klub iz Simin Hana, “glavni igrači” bili Azmir Husić i Milenko Bošnjaković. Isti je dvojac za kormilom Tuzla City. Tuzla City najzdraviji je nogometni projekat u BiH. Klub s jakim i prepoznatljivim ljudima u vodstvu kluba. Saša Vugdalić i Samir Muratović, desna i lijeva su Azmirove ruke. Kao što su to Mirsad Dedić, proslavljeni bh.golman i Samir Adanalić u Bošnjakovićevom “stožeru”.

Husić je u ekskluzivnom intervjuu govorio i svom projektu, o Slobodi, o predstojećim derbijima sa Sarajevom, Veležom i Željom, o nogometnim izborima i drugim aktuelnostima.

Počeli smo od trijumfa na Pecari. Rijetka je slika kada domaćinu uzmeš sva tri boda, “smijenis” im tenera, a publika to nagradi aplauzom.

“Nama je svaka utakmica bitna. Na svaku idemo na pobjedu, tako smo i u Široki krenuli po trijumf. Spremali smo se dobro preko pauze i sve je to nagrađeno. I publika u Širokom je prepoznala dobru igru Tuzla Citya. Znamo da su Željo, Sarajevo, Široki teški protivnici, ali drago mi je da bh. fudbal napreduje. Ko ulaže u ekipu ko radi, bodovni saldo mu to sve vrati”, rekao je Husić na početku razgovora za Sportske.ba.

Naredni vikend na Tušanj stiže aktuelni prvak države FK Sarajevo.

“Pozivam čitav Tuzlanski kanton da u subotu dođu na Tušanj. Bit će noćni termin. To je duel prvog i drugog na tabeli. Pozivam navijače da probamo zajedno doći do pozitivnog rezultata. Tuzla City pruža srce svim klubovima. Planiramo pomoći klubovima u krajini, Hercegovini i širom BiH.”

Prokomentarisao je i stanje u Slobodi.

“Žao mi je u kakvom je stanju Sloboda kao klub, ali ne bih se bavio Slobodom. Sloboda uvijek ima mjesto u moms rcu, ali sa Tuzly City sada imam velike planove, Slobodi želim sreću. Ja sam fokusiran na Tuzla City. Svim Tuzlacima poručujem da budemo rivali samo na terenu. Poslat ćemo i dopis da uredimo zajedno Tušanj.”

Na pitanje da li ima reprezentativnog kalibra u ekipi tuzla Citya, Husić je izdvojio tri imena.

“Moram biti iskren. Naš golman Muminović je branio za U21 i mislim da treba biti na širem spisku reprezentacije. Samir Efendić je najbolji bek lige. Mislim da bi mogao pomoći iskustvom i znanjem. Ali nije moje da je sastavljam reprezentaciju, ima tu ko se bavi tim, jer ima sigurno dobrih igrača generalno u cijeloj PLBiH. Ima mjesta da se nađe taj izvor. I Ajdin Nukić je potencijal za reprezentaciju, nadam se da će jednog dana obući reprezentativni dres.”

Na kraju je dao jasan odgovor po pitanju funkcije u NFSBiH.

“Moja želja je da predstavljam TK u IONFSBiH. Ako ljudi zaduženi za to odluče da mogu pomoći ja sam tu.”

PODIJELI