Connect with us

Domaći fudbal

U FK Liješeva razmišljaju dugoročno, Bajrić: “Veliki broj djece u našoj školi fudbala”

Objavljeno prije

,

Ekipa sa područja općine Visoko FK Liješeva, koja je u jesenjem prvenstvu Kantonalne lige Zeničko-Dobojskog kantona bila hit i čije su igre u svih jedanaest odigranih mečeva oduševile ljubitelje nogometa na svim stadionima gdje su igrali, nastavlja sa pozitivnim stvarima u ovom klubu za respekt.

Nakon što je agilna uprava kluba, na čelu sa velikim sportskim radnikom Izudinom Ohranom, u oktobru kupila autobus i na taj način obezbijedila igračima i stručnom štabu idealne uslove za igranje i putovanje na gostujučim terenima, u klubu su napravili još jedan sjajan potez. O tome nam je više rekao prvi strijelac kluba, igrač brojnih ekipa(Bosna (Visoko), Čapljina, Rudar (Breza), Vrbanjuša (Sarajevo), Mladost (Župča), Liješeva Mahir Bajrić koji o tome kaže, između ostalog, sljedeće:

– Od prije par dana trener sam škole fudbala FK Liješeva a koja okuplja dosta djece iz Liješeve, Moštra, Radovlja, Porječana, Buzića, Zimče… Radi se dva puta sedmično,u sali sportskog centra „Suša“ u Donjem Moštru, a treniraju dječaci 2008 godište i mlađi. Posebno treba istaći da je upis u školu nogometa našeg kluba besplatan, a sve troškove treniranja i igranja utakmica snosi FK Liješeva. Već na prvim treninzima veliki je interes dječaka da se bave fudbalom i treniraju, a vidljivo je da dosta njih ima talenat i predispozicije da kasnije zaigraju u većim uzrastima.

Rešad MAMELA

NAJČITANIJE