PODIJELI

Rijetko ćete, od kantonalne do Premijer lige naći utakmicu u kojoj je gost poražen, a da se nije žalio. Barem na nešto. Najčešće na domaćinsko suđenje.

Ipak, ima i takvih primjera. Desilo se to na startu Prve lige Federacije BiH. U Goraždu je domaćin savladao “tijesno” s 2:1 Metalleghe.

Gosti su u finišu stisli malo jače i zamalo izjednačili. Sudija Topuzović iz Tuzle sudio je po “peesu”. Imao je pred sobom samo dvije boje.

Premda su gosti imali dvije tri poluprilike, tek da domaćin golman ne ostane ne ocijenjen, ipak je domaćin dominirao. Imali su “Romantičari” s Drine više zrelijih prilika, diktirali tempo zahvaljujući “pčelici maji” Benjaminu Dizdariću, te posebno razigramon dvojcu Hasanović-Žerić.

Osim što su postigli po jedan gol i Hasanović i Žerić imali su još po nekoliko šansi, nakon solo akcija, ili suradnje sa saigračima.

Da je pobjeda domaćina čista kao suza priznali su iz gostujućeg tabora.

“Čestitamo Goraždu na zasluženoj pobjedi i gostoprimstvu”- saopćili su iz Metalleghe. Čime su pokazali primjer i manire pravih kolektiva. Igru koju su pokazali garant je boljih izdanja “kraljeva”, ne samo na domaćem već i na gostujućim terenima. Za to imaju adute, kako na terenu, tako i na klupi, vrsne trenere Salima Durakovića i Almira Tolju.

(R.S./Sprotske.ba)

PODIJELI