PODIJELI
FOTO: Grude.com

Skandal u bh. rukometu. Jedan od najcjenjenijih i dugogodišnjih rukometnih radnika, predsjednik HRK Katarina Mostar, Josip Joško Stanić, oglasio se saopštenjem u kome je prozvao HŽRK Grude, predsjednika Zorana Trlina i gospođu Zlatu Zubac, pljačkašima bh. rukometa.

Saopštenje gospodina Stanića prenosimo u cijelosti.

“Opet su „veliki i stručni“ rukometni radnici iz Gruda obukli “pljačkaške maske” preko lica i izvršili “pljačku” u mostarskim ženskim klubovima, ovaj put ponovno u Katarini. I pored maski lako ih je bilo prepoznati. Radi se o gospodinu Trlinu, “rukometnom Putinu” ove države. Poznati je član svih rukometnih institucija, počev od Rukometnog saveza Herceg-Bosne, RS FBiH i državnog rukometnog saveza, dok posljedično sve donešene odluke u ovim institucijama idu u pravcu jednog ženskog kluba. Drugi pljačkaš je nažalost sa akademskim obrazovanjem i doktorskim predznakom, gospođa Zubac.
I ovoga su ljeta obilazili mlade igračice Katarine i obećavali im kule i oblake. Ali, ovoga puta su uzimali rukometnu djecu sa 15 godina. Drago nam je bilo da je ovaj klub iz Gruda veoma dobro počeo raditi sa mladim rukometašicama, za što imaju izvrsni kadar, te njihovu ovogodišnju „pljačku“ po Mostaru samo možemo tumačiti kao jedini cilj da ugase ženski rukomet u Mostaru.
Predstoji hitni sastanak Upravnog odbora HRK Katarine na kojem će se ova situacija analizirati te donijeti svoje priopćenje sa kojim ćemo upoznati u prvom redu sve klubove u BiH, a onda prijateljske klubove u regiji i inozemstvu. Zatim sve društvene i političke organizacije, Općinu Grude i Grad Mostar te pedagoški zavod u Mostaru gdje spomenuta doktorica i profesorica Zubac predaje našim članicama u Srednjoj medicinskoj školi u Mostaru i detaljno ih upoznati o nastaloj situaciji.

Znali smo i ranije, da je ovaj pljačkaški dvojac posvađan sa sportskom etikom, ali ovoga puta je njihovo ponašanje anticivilizacijsko!

Još jedna poruka rukometnim prijateljima u Bosni i Hercegovini: Kada dotični pozovu vašu članicu u neku od državnih selekcija dobro se zamislite, da li to rade u interesu svoga Kluba ili u interesu rukometa Bosne i Hercegovine! A nedavni sramotni nastup naše juniorske reprezentacije u Bugarskoj u organizaciji ovoga dvojca je bio veliki udarac svima onima koje interesira i vole BiH rukomet”, napisao je Stanić na svom FB profilu.

PODIJELI