Connect with us

Ostali sportovi

U Kaknju veličanstvena noć borilačkih sportova

Objavljeno prije

,

Održaće se 8 borbi, a u glavnoj borbi večeri Adnan Redžović protiv Duška Vujičića

U srijedu veče u Kaknju svi putevi vode u sportsku dvoranu, gdje će se od 20 sati održati veličanstvena noć borilačkih sportova „No limit fighting network 17„ a čiji je organizator čuveni bh. bokser, “BH mašina“ Dževad Poturak.

Za ovaj istinski spektakl vlada veliko zanimanje ljubitelja borilačkih sportova iz Kaknja, ali i iz Zenice, Visokog, Sarajeva, Viteza, Breze, Ilijaša… i sigurno da će biti masa svijeta u prekrasnoj sportskoj dvorani u Kaknju.

Biće održano osam borbi u kik boksu i profi boksu, takmičari dolaze iz Njemačke, Bihaća, Prijedora, Kaknja, Sarajeva… a u glavnoj borbi večeri naš proslavljeni bokser Adnan Redžović ukrstiće rukavice sa Duškom Vujičićem.

U ostalim borbama parovi su sljedeći: Ishak Ganibegović-Husein Brkić, Ibrahim Čišija-Rijad Amidžić, Nemanja Balaban-Midhat Smaka, Faruk Demir-Džemal Ganić, Adel Abdijanović-Kenan Smaka, Aleksa Brborović-Benjamin Poturak i Slobodan Vukić-Nerdin Fejzović.

O ovoj noći za nezaborav, a koja će ponuditi mečeve za „dušu i sjećanje“ naš čuveni šampion, organizator ovog spektakla Dževad Poturak, rekao je sljedeće:

– Sigurno da nas očekuje jedna veličanstvena noć borilačkih sportova, a u kojoj će uživati svi ljubitelji ovog sporta koji će često salvama aplauza na otvorenoj sceni pozdravljati majstorske poteze svih takmičara. Svi takmičari koji će nastupiti dolaze maksimalno spremni i silno motivisani da prepunom gledalištu demonstriraju svoje umijeće i talenat, a što će gledaoci prepoznati i nagraditi ih pravim ovacijama. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje borilačkih sportova iz Kaknja, ali i okolnih gradova da dođu i uživaju. Sigurno da ovakav spektakl ne bi mogao biti održan bez pomoći naših prijatelja koji podržavaju sport i zato veliko hvala BH Telecomu, koji je još jednom pokazao koliko podržava sport, sportske klubove, sportaše u cijeloj našoj zemlji.

Rešad MAMELA

NAJČITANIJE