PODIJELI

Predpionirska selekcija (U-13) TK “ŠMT BiH” (Škola mladih talenata BiH) će u januaru nastupati na 20. internacionalnom nogometnom turniru “Internationales U-13 Hallenturnier in Mundenrkingen” u njemačkom gradu Ulmu.
Turnir će se igrati 14. i 15. januara, piše www.nkp.ba.

ŠMT već nekoliko godina učestvuje na ovom turniru zahvaljujući Elvisu Hodžiću, Kalesijcu koji živi i radi u Njemačkoj.

Radi se o izuzetno kvalitetnom turniru na kojem učestvuju ekipe; Bayerna, Borusije D., Šalkea, Frankfurta, Fiorentine, Lucerna, Maribora…

Pripreme za odlazak na ovaj turnir su počele 3. decembra, a treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija, a među mladim fudbalerima će biti i nekoliko igrača iz Kalesije.

Selektor je Kalesijac Šefik Imamović, a ekipu koja će biti sačinjena od igrača iz nekoliko gradova TK će voditi sa trenerom Asmirom Omerovićem iz Gračanice.

Na jučerašnjem treningu “Mladih talenata BiH” je prisustovao Damir Jurlina, skaut klubova italijanske Seria-A. Iako su okupljeni dječaci veoma kratko zajedno, nekoliko zajendičkih treninga je bilo dovoljno da pokažu da izgledaju kao tim, a Jurlina je bio izuzetno zadovoljan sa onim što je vidio.

”Ima nekoliko veoma zanimljivih igrača, koji svojom konstitucijom, kretnjom sa i bez lopte, čitanjem igre i drugim segmentima, već pokazuju da znaju igrati. Tehnički su veoma dobri, a treneri odlično rade svoj posao. U nekim stvarima su u prednosti čak i u odnosu na velike klubove”, govori Jurlina.

U bilježnici Damira Jurline je upisano nekoliko igrača, te postoji mogućnost da nekoliko igrača sa trenerima uskoro zaigra i na nekom od kampova u Italiji.

Svakako da zasluga posjete skauta nekoliko klubova u Seria-A pripada i trenerskom tandemu Asmir Omerović i Šefik Imamović, koji već nekoliko godina bilježe dobre rezultate sa mladim igračima.

Iako je do turnira u Njemačkoj ostalo nešto više od mjesec dana, već su poznati protivnici ŠMT BiH. Nastupat će u grupi F, a nosilac ove grupe je ekipa Stuttgarta.

PODIJELI