PODIJELI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KK Konjic se oglasio povodom odluke da se igra novi susret sa Genom, saopštenje prenosimo u cijelosti, kao i video sporne situacije.

Danas nas je dočekala šokantna odluka da se utakmica 13. kola A1 Lige između KK Gen i našeg kluba ponovi do 12.02.2019. To znači da je usvojena žalba ekipe iz Sarajeva.

Nevjerovatno da se na ovaj način pokušava oduzeti pošteno i sportski na terenu stečena pobjeda našeg kluba. Naime razmatrala se situacija da li je posljednji šut upućen na utakmici bio za 2 ili za 3 poena. Na youtube snimku utakmice jasno se može vidjeti navedena situacija. Ono što je ne znamo iz kojeg razloga zanemareno u ovoj situaciji jeste činjenica da je igrač br 10 Radan prilikom pripreme za šut napravio evidentan prekršaj koraka, te da posljednji šut ni na koji način nije bio regularan.

Osim na tu situaciju, naš klub je poslao zvaničnu žalbu i na situaciju koja se desila na 6,2 sekundi prije kraja utakmice. Naime u toj situaciji nakon dosuđenog faula na igraču br 4 Karić, desilo se ometanje (nedozvoljena igra na opremu) igrača br 14 Gušić te da je uz faul morala biti dosuđena silazna putanja i priznati poeni za naš tim. Sudije su pogotovo u ovoj situaciji pokazali nedosljednost u donošenju svojih odluka. Kada pomenutu situaciju poredimo sa situacijama koje su se dogodile u drugom i u osmom minutu prvog perioda, kada je za istu situaciju svirana silazna putanja (nedozvoljena izgra na opremu) igrača br 9 Vuleta.

Očekujemo odluku drugostepenog odbora za žalbe, te se nadamo da će u cilju održavanja regularnosti prvenstva uzeti u obzir sve činjenice, te da neće zatvoriti oba oka da ne vide očigledne korake, kao i očiglednu silaznu putanju.

Spornu situaciju pogledajte na video prilogu ispod:

PODIJELI