PODIJELI

Proteklog vikenda, 2. i 3. jula u Minhenu je održan završni kamp najvećih bh. nogometnih talenata iz dijaspore, kojeg je organizirao Nogometni savez Bosne i Hercegovine u sklopu projekta “Otvorena vrata”.

Na kampu su učestvovala i svoje nogometno umijeće pokazala 72 dječaka iz 13 različitih evropskih zemalja, starosne dobi od 14 do 18 godina.

Selektori omladinskih selekcija BiH pod budnim okom su pratili buduće bh. nogometne nade, te ispisali svoje bilježnice imenima i za nadati se da će mnogi od njih biti pozvani u dogledno vrijeme za reprezentacije BiH.

“Sve je bilo super, počevši od kvalitete prikazanog fudbala do lijepog druženja. Ovo je zasigurno jedan od najjačih kampova od svih održanih do sada, gledajuću klubove iz kojih su dolazili dječaci i zato sam jako zadovoljan. Mnogo igrača je zadovoljilo ukuse selektora, tako da mogu očekivati nove pozive. Veliko hvala i roditeljima u ime Fudbalskog saveza BiH koji su doveli dječake da pokažu svoj kvalitet”, rekao je Omer Boškailo, jedan od glavnih organizatora kampa.

Mnogo igrača iz različitih uzrasta pokazalo je veliko fudbalsko znanje što nas sve raduje, jer za budućnost reprezentacije ne trebamo brinuti.

Jedan od najboljih pojedinaca u Minhenu bio je Anes Cinac (2000), igrač Rudara iz Velenja. Postigao je dva gola i zabilježio jednu asistenciju.

“Sa reprezentativnog kampa iz Minhena nosim predivne uspomene. Upoznao sam mnogo odličnih ljudi i sklopio nova prijateljstva. Vjerujem da sam ostavio dobar utisak, pokazao kvalitet i opravdao povjerenje selektora. Nadam se novom pozivu u reprezentaciju BiH.” – rekao je Anes Cinac.

Također, mnogo pažnje privukao je i igrač FSV Frankfurta, Emir Sejdović.

“Ovo je za mene drugi kamp. Prije nekoliko mjeseci bio sam u Linzu, gdje sam zadovoljio ukuse trenera i zaslužio novi poziv. Zadovoljan sam prikazanim i vjerujem da ću u budućnosti nositi dres reprezentacije BiH.”

Osim pomenutih fudbalera još su se istakli: Adin Mujanović, Ivan Sarčević, Armin Behremović, Armin Trkić, Kenan Kadirić, Saldin Pezić, Abdulah Džafo, Amir Hamzić, Berin Brzović, Edin Muminović, Elvir Muminović i Ramo Šehović.

PODIJELI