PODIJELI

U okviru 4. kola A1 Lige grupa jug u Gradskoj dvorani u Konjicu sastale su se ekipe KK Konjic i KK Turbina. U derbiju kola A1 lige domaća ekipa Konjica slavila je rezultatom 72:68 u utakmici neizvjesnoj do samog kraja.

Ovo je bila druga utakmica ekipe Konjica, a ujedno i druga domaća utakmica. U borbenoj i napetoj utakmici u kojoj se igralo praktično za svaku loptu , do samog kraja bilo je neizvjesno ko će odnijeti pobjedu. Ekipa Konjica je slabije otvorila ovu utakmicu, nakon rezultata 10:10, ekipa Turbine napravila je seriju od 7:0 i dobila prvu četvrtinu. U drugoj četvrtini gosti su iskoristili greške domaćina i došli do najveće prednosti od 9 poena. Pred kraj druge četvrtine ekipa Konjica uspjela je smanjiti razliku, pa se na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 34:36 u korist KK Turbine.

U drugom poluvremenu ekipa Konjica je zaigrala bolje nego u prvom dijelu, ali je utakmica i dalje bila napeta i neizvjesna. Tek u zadnjih pet minuta posljednje četvrtine domaća ekipa je napravila značajniju razliku i tako utakmicu završila sa prednošću od 4 poena razlike.

Velika zasluga za trijumf idu treneru domaćih Edinu Madžaku, a od igrača Konjica najviše se istakao Ante Čališ koji je sa 15 poena i čak 17 skokova dominirao pod koševima, izvrsnom igrom pratio ga je kapiten domaćin Kenan Hebibović sa 14 poena, 11 skokova i 4 asistenicije, Berin Maksumić i Haris Hasagić dali su po 10 poena. Domaćin je imao čak 49 skokova.

Kod gostiju iz Jablanice istakli su se Benjamin Budim sa 14 poena i 9 skokova, Elvedin Šćuk sa 11 poena i 9 skokova, Afan Mešić sa 11 poena.

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI