Connect with us

Domaći fudbal

U Premijer ligu došao iz Hajduka, nakon dva nastupa odlazi

Objavljeno prije

,

FOTO: NK Široki Brijeg

Dvadesetjednogodišnji vezni igrač Tin Jurica i NK Široki Brijeg potpisali su sporazumni raskid suradnje.

Podsjećamo, rođeni je Riječanin na Pecaru stigao iz HNK Hajduk Split u augustu prošle godine. Tokom devetomjesečnog boravka u Širokom Brijegu upisao je samo dva nastupa za Plavo-bijele.
U
z zahvalu na korektnom radu i odnosu prema klubu, Tinu želimo sve najbolje u nastavku karijere, saopštili su iz Širokog Brijega.


Domaći fudbal

U FK Liješeva razmišljaju dugoročno, Bajrić: “Veliki broj djece u našoj školi fudbala”

Objavljeno prije

 

Autor

Ekipa sa područja općine Visoko FK Liješeva, koja je u jesenjem prvenstvu Kantonalne lige Zeničko-Dobojskog kantona bila hit i čije su igre u svih jedanaest odigranih mečeva oduševile ljubitelje nogometa na svim stadionima gdje su igrali, nastavlja sa pozitivnim stvarima u ovom klubu za respekt.

Nakon što je agilna uprava kluba, na čelu sa velikim sportskim radnikom Izudinom Ohranom, u oktobru kupila autobus i na taj način obezbijedila igračima i stručnom štabu idealne uslove za igranje i putovanje na gostujučim terenima, u klubu su napravili još jedan sjajan potez. O tome nam je više rekao prvi strijelac kluba, igrač brojnih ekipa(Bosna (Visoko), Čapljina, Rudar (Breza), Vrbanjuša (Sarajevo), Mladost (Župča), Liješeva Mahir Bajrić koji o tome kaže, između ostalog, sljedeće:

– Od prije par dana trener sam škole fudbala FK Liješeva a koja okuplja dosta djece iz Liješeve, Moštra, Radovlja, Porječana, Buzića, Zimče… Radi se dva puta sedmično,u sali sportskog centra „Suša“ u Donjem Moštru, a treniraju dječaci 2008 godište i mlađi. Posebno treba istaći da je upis u školu nogometa našeg kluba besplatan, a sve troškove treniranja i igranja utakmica snosi FK Liješeva. Već na prvim treninzima veliki je interes dječaka da se bave fudbalom i treniraju, a vidljivo je da dosta njih ima talenat i predispozicije da kasnije zaigraju u većim uzrastima.

Rešad MAMELA


Nastavi čitati

Domaći fudbal

NK Čelik podnio novu tužbu protiv Grada Zenica

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Sportske.ba

Nogometni klub Čelik obavijestio je javnost da je podnio novu tužbu protiv Grada Zenica, zbog kako navode, maćehinskog odnosa.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Javnost je od ranije upoznata o mučnoj i tragičnoj situaciji na relaciji između Gradske uprave Grada Zenica i NK Čelik Zenica koja je prerasla u raritet ne samo u državi nego i u regionu. Svojim maćehinskim odnosom prema simbolu ovoga grada, Gradska uprava Grada Zenica je od Zenice napravila „grad slučaj“ o kojem se s nevjericom govori i piše u državi ali i šire.

Poznato je da Grad Zenica već skoro dvije godine konstantno krši Sporazum o međusobnoj saradnji s NK Čelik Zenica tako što klubu ne transferira sredstva uprihodovana od poslovnih prostora u stadionu Bilino polje.

Prvu tužbu protiv Grada Zenica, naš klub je podnio još 26.05.2021., a tužbeni zahtjev kojeg je kasnije Općinski sud i odbio je iznosio 236.936,90 KM, te je obuhvatio neizmirene obaveze Grada s pripadajućom zakonskom kamatom zaključno s ratom za 12. mjesec 2021. godine. Kao što je klub izvijestio javnost, taj postupak je u proceduri pred nadležnim Kantonalnim sudom u Zenici, a rukovodstvo NK Čelik Zenica u roku od dva mjeseca očekuje pravosnažnu presudu u korist kluba.

Dana 29.11.2022. godine, kao što je i najavio, klub je podnio novu tužbu pred Općinskim sudom u Zenici za obaveze Grada Zenica koje su u međuvremenu dospjele od januara 2022. godine do dana podnošenja tužbe – 176.588,38 KM, a do glavne rasprave će se u sklopu tužbenog zahtjeva svakako objediniti i obaveze koje dospiju do dana njenog održavanja.

Kao klub ne želimo ulaziti u motive kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, ali smo sigurni da se iza svega krije politička volja jednog čovjeka koji živi u neostvarenoj želji da sahrani ovaj klub. Još smo više sigurni da nikom nećemo dozvoliti da se poigrava s dostojanstvom NK Čelik Zenica i da ćemo mu vratiti sve što mu je oteto i što mu pripada!”


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Naložena obustava rada kanala MY TV, utakmice Mundijala prenosi samo BHRT

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: bhtelecom.ba

Regulatorna agencija za komunikacije BiH donijela je odluku da se privremeno obustavi rad MY TV servisa, koji je u vlasništvu BH Telecoma i na kojem se prenose pojedine utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, objavili su iz ove kompanije, prenosi Klix.

Kako su saopćili iz BH Telecoma, oni su medijska prava na emitovanje preostalih mečeva prenijeli na BHRT i kako su rekli, pokazali su “društvenu odgovornost”.

“Medijska prava na emitovanje utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva, BH Telecom prenio na BHRT”, navodi se na početku saopćenja ove kompanije i nastavlja:

“BH Telecom i Radiotelevizija Bosne i Hercegovine su u maju 2022. godine potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih natjecanja i dostupnosti istih svim građanima Bosne i Hercegovine. Potpisivanje ovog dokumenta je rezultat prethodno iskazane obostrane spremnosti BH Telecoma i BHRT-a na saradnju, kako bi obezbijedili medijska prava na emitovanje sportskih natjecanja i to na način da najznačajnija međunarodna nogometna natjecanja budu dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine bez posebne naknade, kako je to i propisano Zakonom o Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine.

U okviru navedene saradnje, BH Telecom je stekao prava na emitovanje uživo 18 utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu, dok se preostale utakmice emituju na kanalima BHRT-a. Prenos navedenih utakmica regulisan je ugovorom o sublicenciranju između BHRT-a i BH Telecoma, koji je zaključen u skladu sa svim pravilima organizacija FIFA-e i EBU-a, te na osnovu njihovog odobrenja.

Na MY TV servisu su se pored utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu prenosile i utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru UEFA-inih takmičenja, utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, te drugi ekskluzivni sadržaji u produkciji BH Telecoma, sve sa ciljem donošenja novih kvalitetnih i ekskluzivnih sadržaja korisnicima Moja TV usluge BH Telecoma.

Javnosti je poznato i da BH Telecom putem platforme BH ContentLab ulaže značaja sredstva u razvoj novih kvalitetnih audio-vizuelnih sadržaja produciranih u Bosni i Hercegovini i time snažno podržava razvoj bh. filmske industrije. Tako su korisnici Moja TV imali priliku gledati prvu bh. kriminalističku seriju ‘Kotlina’, a uskoro i nekoliko najavljenih novoproduciranih TV serija.

Privremenom mjerom Regulatorne agencije za komunikacije BiH izdatom 7.12.2022. godine, MY TV servis će privremeno obustaviti rad, počevši od 8.12.2022. godine. BH Telecom će poduzeti sve potrebne aktivnosti da novonastalo pitanje u što kraćem roku riješi, na zadovoljstvo korisnika Moja TV usluga i građana Bosne i Hercegovine, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

S obzirom na veliku zainteresovanost građana za praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu, BH Telecom je svoja prava na emitovanje uživo dvije utakmice četvrtfinala prenio na BHRT i time još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost prema svim građanima Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.

Ostali sadržaji koji su korisnici Moja TV platforme mogli pratiti putem MY TV servisa će biti dostupni putem Moja TV Videoteke.”Na platformi MY TV bilo je planirano da se emituje direktan prijenos mečeva između Nizozemske i Argentine te Portugala i Maroka, no spomenute mečeve ipak će moći gedati svi građani naše države.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE