PODIJELI

Takmičarska ekipa “Pretorian” MMA tima za samo pet sedmica učestvovala je na tri MMA takmičenja (amaterska i profesionalna) i jednom BJJ (grappling) takmičenju, osvojivši sedam medalja.

U septembru su učestvovali na otvorenom amaterskom MMA prvenstvu Beograda gdje je Adis Nesimi za “Pretorian” osvojio srebrenu medalju.

Nakon toga, u oktobru su na najjačem profi događaju u Austriji, INNFERNO FC 4, nastupili sa četiri borca.

– Timur Omerović i Armin Dura odnijeli su pobjede u svojim borbama, dok su se Almin Maljišević i Ahmed Vila, nažalost, vratili poraženi – kazao je trener “Pretoriana” Ermin Hodžić.

Potom je, kaže, uslijedio još jedan profi događaj, NFC u Tuzli, gdje su nastupili sa tri borca. Adnan Gabela i Dževad Muftić završili su kao pobjednici, dok je Amer Džekman bio poražen.

Istog dana nastupili su sa tri takmičara na grappling turniru u Tuzli. Cem Dikyol tom prilikom osvojio je zlatnu medalju, Mehdin Arnautović srebrnu, dok je Ibrahim Grebović izgubio borbu.

– Za sada ćemo malo pauzrati od borbi i takmičenja, nadam se ne dugo jer ponuda ima sa svih strana, a u skoroj budućnosti opet se vraćamo u oktagon – rekao je Hodžić.

Trener ovog prvog i trenutno najuspješnijeg MMA kluba u Bosni i Hercegovini ističe da grupa za početnike i rekreativce također vrijedno radi.

– Momci i djevojke su gladni treninga i zaista treniraju vrijedno i redovno da bi se što prije mogli pridružiti starijim kolegama. Ogromne promjene vidljive su već nakon nepuna dva mjeseca treninga, a uz kvalitetan rad i trening dobri rezultati se podrazumijevaju – napominje Hodžić.

Zaključuje da je vidljivo da se aktivno radi na takmičarskom i rekreativnom planu te da sarajevski MMA klub uvijek otvoren za upis novih članova, s takmičarskim ili rekreativnim ambicijama.

PODIJELI