Connect with us

Ostali sportovi

U Sarajevu počinje 40. ITF Evropsko taekwondo prvenstvo

Objavljeno prije

,

ITF Evropsko taekwondo prvenstvo, 40. po redu, bit će održano od 10. do 13. oktobra u Sarajevu.

Borbe najboljih taekwondoista Evrope će biti održane u dvorani “Mirza Delibašić” centra Skenderija, a učestvovat će rekordnih 700 učesnika iz 37 zemalja.

Kako je kazao selektor reprezentacije BiH Ramo Čehajić, BiH će predstavljati 43 takmičara, a najviše se očekuje od juniora, koji su pokazali visok nivo motivacije i veoma su spremni za ovo takmičenje.

– Svi naši reprezentativci su tu zasluženo. Nadamo se dobrim rezultatima i medaljama, a najviše očekujemo od juniora koji su jako spremni i pokazuju najviše želje da ostvare dobar rezultat. Ovakva takmičenja donose dozu pritiska, pogotovo pred domaćom publikom, ali vjerujem da će se naši takmičari znati izboriti s tim – izjavio je Čehajić na današnjoj konferenciji za medije.

Dodao je da se BiH nikada nije vratila s nekog velikog takmičenja a da nije osvojila barem jednu medalju.

Predsjednik organizacionog odbora takmičenja Nijaz Džaka istaknuo je da se takmičenje održava na 40. godišnjicu taekwondoa u Evropi, a vjeruje da će u naredna četiri dana ljubitelji ovog sporta u Sarajevu zaista uživati.

Trener u reprezentaciji BiH Nenad Jerinić naglašava da bh. takmičari nemaju uslove kakve ima konkurencija, međutim vjeruje da mnogo toga zavisi od “srca” takmičara.

– Pokušali smo pripremiti naše takmičare na najbolji mogući način, ali naše mgućnosti su daleko manje od konkurencije iz zemalja Evrope. Ipak, nije sve u finansijama, vjerujem da će u mnogim borbama presuditi srce i da ćemo imati dobre rezultate – podvukao je Jerenić.

Evropsko prvenstvo počinje sutra borbama od 9 sati.

Izvor: FENA

 

NAJČITANIJE