PODIJELI

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković proteklih nekoliko dana je proveo u Bosni i Hercegovini.

Đokovića su fascinirale piramide u Visokom i sada je odlučio po drugi put da ih posjeti, ovaj put sa suprugom, a stigao je i da prošeta ulicama Sarajeva gdje je strpljivo ispunjavao želje onima koji su se htjeli fotografisati.

U izjavi za medije Nole je kazao da se u BiH osjeća oporavljeno i preporođeno, a mediji u Srbiji danas bruje o onome što je kupio za vrijeme posjete našoj zemlji.

Đoković je, kako navode, u svoj veganski način ishrane uvrstio i jedenje cvijeća koje se dodaje zdravim kolačima i salatama, pa je tako tokom boravka u BiH kupio i sadnice nevena za jelo.

“Jestivo cveće je u posljednje vreme apsolutni hit u svijetu. Novak kao pristalica organske i veganske ishrane također jede cvijeće, koje se najčešće servira uz slatkiše. Kao što je odranije poznato, Nole i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, urme i koštunjavo voće. Dodatak je i pomenuto cvijeće koje nema samo dekorativnu namjenu već je i zdravo”, piše, između ostalog, Alo.

Najavio je Đoković da će uskoro BiH posjetiti i sa djecom.

PODIJELI