Connect with us

Rukomet

U srijedu zaostali mečevi PLBiH

Objavljeno prije

,

Rukometna Premijer liga u Bosni i Hercegovini za rukometaše vraća se u svoj redovni termin, pa tako će se nakon užurbanog ritma srijeda-subota, naredno redovno deseto kolo odigrati tek u subote.

Za sada samo je jedna planirana utakmica desetog kola otkazana i to ona između RK Bosna Visoko i RK Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Ove srijede odigrat će se i zaostale utakmice koje se vuku još od drugog kola. Većina susreta otkazana je zbog pojave korona virusa u klubovima dok su neke utakmice otkazane i zbog evropskih nastupa ekipa iz Premijer lige.

Trenutno u najlošijoj situaciji nalaze se ekipe RK Leotar, RK Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja i RK Slavija, koje su u devet kola odigrale samo po pet utakmica, što znači da imaju odigrati po četiri zaostale utakmice.

Potom slijede Borac, Konjuh i Bosna iz Visokog sa po tri zaostale utakmice. Ekipe Izviđača, Krivaje i Dervente jedine su sa maksimalnim fondom utakmica.

Ove srijede na rasporedu sljedeće zaostale utakmice:

MRK Sloga Gornji Vakuf – MRK Iskra
RK Maglaj – RK Leotar
RK Borac – RK Vogošća
MRK Sloga Doboj – RK Slavija
RK Konjuh – MRK Lokomotiva

Sve utakmice na rasporedu su u 19:00 sati osim one u Banja Luci koja se igra u 17:00 sati i u Doboju koja počinje u 18:00 sati.

(svijet-rukometa)

NAJČITANIJE