PODIJELI

U Stocu je danas okončan 1. rukometni kamp za mlađe igračice. Tri dana druženja i treniranja na obalama Bregave proteklo je u sjajnoj atmosferi.

Djevojke su upijale rukometne vještine pod trenerskom palicom Ivana Gige Lovrića, kojem su asistirali Majdin Bajramović i Senad Ivanković.

Danas su odigrane i tri trening utakmice između djevojaka podijeljenih u ekipe A ,B, i C, a sa klupa su ih vodili mladi treneri Taiba Dizdarević, Darija Milanović i Senad Ivanković.

U popodnevnim satima u restoranu “Behar” održana je i ceremonija dodijele diploma, ali i specijalne MVP nagrade, koja je pripala rukoemtašici Zrinjskog Anji Blažević, koja je od strane igračica, trenera i organizatora proglašena za najbolju učesnicu kampa. Anja je dobila originalni dres bh. reprezentacije, kojeg je nosio Nikola Prce, a poklonio ga je Muamer Šuba Vojnović.

Pored voditelja i koordinatora kampa, Denis Taslidže i Deniela Vojinovića u ogranizacionom dijelu ogroman posao su odradili Taiba Dizdarević, Irnesa Razić, Anđela Perić, Salma Hasanović, Amina Haračić i Anida Vukičević.

Za kraj, danas su se prisutnim obratili Denis Taslidža voditelj kampa i koordinator Deniel Vojinović koji su se još jednom zahvalili generalnom pokrovitelju kampa Ambasadi SR Njemačke u BiH i sponzoru Bh. Telecom bez čije podrške ovaj projekat se ne bi mogao realizovati.

Glavni medijski pokrovitelj bile su Sportske.ba, a iz organzacionog odbora se nadaju da će ovaj kamp prerasti i u tradicinalni, te da će zauzeti svoje mjesto na rukometnoj mapi Bosne i Hercegovine.

Na kampu su učestvovale: Emela Bajramović, Adnana Hamšić, Ajla Đelmo, Iman Đelmo, Asija Obradović, Šejla Selimić, Ema Martinović, Lamija Turajlić, Azra Letić, Sajra Šuta, Ilajda Šuta, Hanan Šehić, Anja Blažević, Petra Kolobarić, Nejra Pintul, Marija Jelić, Ivana Kisin, Jelena Kraljević, Tanja Ratković, Nina Dodig , Gordana Brajković, Ana Marija Pehar.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI