PODIJELI

Fudbaleri Klisa aktuelni šampioni Druge lige FBiH, grupa ” Jug ” genaralku pred nastavak drugog dijela prvenstva igraju sa bugojanskom Iskrom u Vrapčićima.

Posljednji rival Klisa pred start drugog dijela prvenstva Iskra iz Bugojna koja je 1985 igrala u eliti fudbala ex Jugoslavije, najveći uspjeh je osvajanje Srednoevropskog Kupa, te igranje u polufinalu Kupa maršala Tita, poraz na penale od zagrebačkog Dinama, a Iskra je igrala u prvoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 

U nedjelju 8. marta fudbaleri Klisa iz Buturović Polja ” genaralku ” u sklopu priprema za proljetni dio sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa ” Jug ” igraju sa Iskrom iz Bugojna ćlanom Druge lige FBiH, grupa ” Zapad ” na pomoćnom terenu stadiona ” Rođeni ” u Vrapčićima sa početkom u 17:00 sati.

U proljetnu sezonu popularni Klišani ulaze kao drugoplasirana ekipa sa 34 boda, a jesnji prvak je bivši premijerligaš ekipa Posušje koje ima tri boda više od hercegovačkog Hofenheima, koji je prošle godine zadivio fudbalski svijet svojim rezltatima, osvojivši titutulu prvaka Druge lige ” Jug”, te se plasiravši među osam klubova u najmasovnijem takmičenju Kupu Bosne i Hercegovine, te se očekuje velika borba za novog prvaka Aktuelni prvak Druge lige FBiH, grupa “Jug” na čelu sa šefom struke Nedimom Kudrom u proljetnom dijelu prvenstva koje počinje narednog vikenda u nedjelju 15. marta igra u Gornjem Vakufu / Uskoplju protiv domaće Sloge.

Cilj je Uprave kluba je odbrana titule prvaka i utakmica sa bugojanskom Iskrom je posljednji test pred početak proljetne sezone.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI