PODIJELI

Evropska fudbalska federacija (UEFA) oglasila se povodom intervjua predsjednika te organizacije Aleksandra Čeferina, u kome je, između ostalog, govorio i o tome na koji način će suspendovanje prvenstava u pojedinim evropskim zemljama uticati na njihov nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Pojedini mediji neprecizno su prenijeli Čeferinove riječi o tome šta će se dogoditi sa klubovima koji su prema stanju na tabeli u trenutku prekida prvenstva u njihovoj zemlji, već izborili plasman u evropska takmičenja naredne sezone.

„Što se tiče načina na koji su izneseni pojedini citati Aleksandra Čeferina u intervjuu za ’beIN’, UEFA želi da razjasni da je predsjednik Čeferin rekao da će klubovi iz liga koje su suspendovane ove sezone i dalje igrati kvalifikacione runde za sljedeću sezonu i moraju biti spremni na to, prema trenutnom stanju na tabeli u njihovom šampionatu. On nije spomenuo, niti nagovijestio bilo kakvu promenu kada je riječ o pristupu takmičenjima pod okriljem UEFA“, navodi se na Twitteru ove organizacije.

Podsjetimo, nije još poznato da li će se takmičenje nastaviti u BHT Premijer ligi, a odluka NFSBiH mora biti donesena do 25. maja.

PODIJELI