Connect with us

Domaći fudbal

UG Mostarski Rođeni podržalo predložene članove UO FK Velež

Objavljeno prije

,

Na sinoćnjoj vanrednoj sjednici koja je održana u hotelu Bristol za predsjednika skupštine Veleža izabran je Almir Taso, podpresjednici su Izudin Kurtović i Milisav Đurasović, a za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je Adem Salčin s potpredsjednicima Nedžadom Balavcem i Adisom Hadrovićem.

Također je izabran i novi upravni odbor u čijem su sastavu: Selim Isić, Šemsudin Hasić, Ibro Marić, Senad Husnić, Haso Pekušić, Mirsad Rahimić, Tomislav Bajević, Esmir Živojević i Hasan Čustović.

Na našu adresu je stiglo pismo UG Mostarski Rođeni koje je izrazilo podršku predloženim članovima Upravnog Odbora FK Velež koje vam prenosimo u cjelosti.

”Udruženje građana “Mostarski Rođeni” ovim putem apeluje na predložene članove Upravnog Odbora FK Velež da se, unatoč sinoćnjem primitivizmu na onome što je trebala da bude spasonosna skupština FK Velež, prihvati uloga za koje su predloženi. Ne znamo koliko ima potrebe da ponavljamo da Vam javno dajemo svoju podršku s obzirom da smo većinu Vas mi animirali i obavljali razgovore sa svima Vama, a isto ovo ponovili i na lakrdiji od skupštine sinoć.

U ovom trenutku svima koji žele opstanak kluba mora biti jasno da ste Vi posljednja Veležova nada, te da eventualnim Vašim odustajanjem istorija Veleža duga skoro cijeli vijek postaje sjećanje, a ne realnost. Vjerujemo da je ovo scenario koji nećete dopustiti, iako niste ni krivi ni dužni za takvo nešto. Razumijemo da je ovo veliko breme koje morate ponijeti, ali poručujemo da imate podršku svih onih kojima je Velež u srcu, a u toku našeg djelovanja uvjerili smo se da je broj takvih ogroman.

Nažalost, članovi skupštine nisu mogli čuti šestogodišnji plan koji uključuje faze od oporavka do Evrope, ali mi koji znamo za njega apsolutno cijenimo planski pristup problemu, uzimajući u obzir da ste prvi Upravni Odbor u proteklih 20 godina koji je iznio neki plan.

Nadamo se da ćete iskazati odlučnost, te da ćete zajedno sa navijačima krenuti u težak put oporavka i vraćanja Veleža na neke stare puteve, toliko daleke da se zadnjih dana čini kao da smo ih samo sanjali.

Sve nas ista ljubav spaja!”, piše u pismu.


Domaći fudbal

Velež na pragu velikog pojačanja, igrač iz Švicarske se već priključio pripremama

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Mostarski Velež je nadomak velikog pojačanja. Igrači Veleža nalaze se na Kupresu na pripremama uoči nove sezone.

Ekipi se priključio i fudbaler koji bi mogao biti veliko pojačanje za mostarski tim. Radi se o Elviru Muminoviću, nekadašnjem kapitenu i juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Muminović je prošao sve omladinske selekcije švicarskog Siona, nastupajući za U-17, U-19 i U-21 ekipu ovog švicarskog tima, sada bi karijeru mogao nastaviti u Veležu.

Očekuje se uskoro i potpis ugovora s Rođenim, a ovo bi svakako bila dobra vijest za Amara Osima i ekipu Veleža. Muminović pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Pobjede GM Gradnje, TR Salihovića i Džepa Ugrarak Product

Objavljeno prije

 

Autor

Utakmicama 2. kola po grupama nastavljen je turnir Tri kornera penal, u grupi C TR Salihović i Gnojnice GM Gradnja su savaladali Fabriku najmještaja Maoles 7:1, a TR Salihović Auto praonu Orahovica 7:0, u grupi D Džepi Ugarak Product su zabilježili pobjedu proti Leyton Orijenta 6:3

Rezultati,
grupa C, 2. kolo, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles 7:1 (Čolaković 3, Kapetanović, Memić, Pajić, Puce/Boloban),
grupa C, 2. kolo, TR Salihović – Auto praona Orahovica 7:0 (Smajić 3, Kapetanović 2, Milanović, Delihasanović),
grupa D, 2. kolo, Leyton Orijent – Džepi Ugrarak Product 3:6 (Kozić 2, Drina /Bilić 3, Mršo, Begeta, Zahiragić).

Raspored, petak 1. juli,
grupa D, 2. kolo u 19:45, Autoškola M&B – Caffe Garfild& Meris berber shop,
grupa A, 3. kolo u 20:45, Graewe Tadiv– Idbar,
grupa A, 3. kolo u 21:45, Agromilk – CTK Alati .

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Veliko pospremanje na stadionu Rođeni (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Admir Buljko

Trenutno se izvode radovi na stadionu mostarskog Veleža, Rođeni bi trebao izgledati izuzetno lijepo nakon završetka radova.

Velež i ove sezone očekuje nastup u Evropi, a svoje domaće utakmice opet će igrati najvjerovatnije na Grbavici u Sarajevu. Ipak, to će se u budućnosti promijeniti, jer će stadion Rođeni dobiti i licencu za odigravanja susreta pod okvirom UEFA-e.

Već početkom nove sezone Velež bi mogao domaće utakmice igrati na novom travnjaku, a u projektu će učestvovati i grad mostar sa 550.000 KM.

Pogledajte šta je zabilježio vjerni navijač Rođenih, Admir Buljko.

Foto: Admir Buljko


Nastavi čitati

NAJČITANIJE