PODIJELI

Bolan poraz BiH od Finske rezultatom 2:0. Bezidejna igra Zmajeva u Tampereu, a pored toga i početna postava je bila zanimljiva, gdje nije bilo nijednog kreativca na sredini terena.

Čitamo razne komentare kada selektor Prosinečki objavi spisak, a sada se može postaviti i pitanje, kako bi izgledala igra naše selekcije da je na terenu bilo 11 “otpisanih”, odnosno fudbalera koje Prosinečki nije zvao iz nekih razloga, a koji igraju sjajno u svojim klubovima.

Pomenuti sastav bi izgledao ovako:

Begović, Vranješ, Aničić, Kolašinac, Lulić, Meudnjanin, Prcić, Grahovac, Hajrović, Ibišević, Đurić. Ni klupa ne bi bila za podcijeniti sa Mešanovićem, Dilaverom, Haskićem…

S razlogom smo ovdje uvrstili i Ognjena Vranješa. Svojim postupcima van terena je zgrozio bh. javnost, ali činjenica je da je s njim u ekipi naša odbrana izgledala sigurnija i čvršća. O ostalim pomenutim igračima ne treba trošiti puno riječi, igre u klubovima i statistike govore sve.

Za tri dana nas očekuje meč sa Italijom u Torinu. Vraća se i Pjanić. Nadamo se da će Prosinečki trznuti fudbalere, te da će možda odigrati partiju sličnu kao protiv Francuske u Parizu u kvalifikacijama za EURO 2012. godine.

Samo jedan trijumf u četiri kola bio bi dovoljan alarm za sve. Bez obzira što ćemo imati popravni u play offu Lige nacija, kvalifikacije i plasman na EURO kroz iste bili su cilj cijelog stručnog štaba i igrača, a sada smo napravili veliki korak unazad prema ostvarenju pomenutog cilja.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI