PODIJELI

Manchester United je već počeo praviti planove za transfere za sljedeću sezonu, iako ova traje tek dva mjeseca. United je pao na 12. mjesto i u očajnoj je formi te je teško vjerovati da će Ole Gunnar Solskjaer na klupi kluba dočekati sljedeće ljeto. Na Old Traffordu mu užurbano traže zamjenu, a najveća želja je navodno Max Allegri koji je, pak, postavio uvjet da mu se posao mora ponuditi u sljedećih nekoliko sedmica.

Promjena će biti i u igračkom kadru, a posebno u napadu u kojem je jedina prava opcija nakon odlaska Romelua Lukakua mladi Marcus Rashford. Njemu United, piše NBC, želi pridružiti Neymara za čiji dolazak je zainteresiran i glavni klupski sponzor Chevrolet.

Američki proizvođač automobila spreman je sam investirati 200 miliona eura u Brazilčev dolazak kako bi se rezultati, a samim time i vrijednost reklame na dresu Uniteda, popravili. Nije poznato želi li Chevrolet Neymara u Unitedu već na zimu ili na sljedeće ljeto, ali napadač PSG-a će navodno biti glavna Unitedova meta u nadolazećim prijelaznim rokovima.

PODIJELI