Naslovnica Fudbal United pronašao zamjenu za Valenciju?

United pronašao zamjenu za Valenciju?

Solskjaer polako sklapa ekipu

PODIJELI

Manchester United posljednjih nekoliko godina muku muči sa bekovskim pozicijama. Odlazak kapitena Antonija Valencije na kraju sezone znači da klub mora krenuti u potragu za novim desnim bekom, pozicijom koja je dugo vremena rak rana kluba nakon penzionisanja Gary Nevillea.

Ove sezone na desnoj strani odbrane povremeno su se smjenjivali Ashley Young i mladi Diogo Dalot, ali to se nije pokazalo nimalo učinkovitim. Navijači su sve više isfrustrirani i u klubu sve rade kako bi Solskjaeru doveli igrače koji će predstavljati jedan novi United koji se želi boriti za trofeje.

Iako se dugo vremena spominje dovođenje Palaceovog desnog beka Aarona Wan-Bissake, u engleskim medijima piše se kako je United zainteresovan i Thomasa Meuniera, defanzivca Paris Saint Germaina. Posljednjih sedmica sve više se spominje odlazak reprezentativca Belgije čiji ugovor s ekipom sa Parka Prinčeva ističe za 14 mjeseci.

Cifra eventualnog transfera u ovom trenutku nije poznata. I sam Meunier je istakao kako nije zadovoljan trenutnom minutažom i kako je oduvijek imao visoko mišljenje o Premiershipu.

“Jesam li nezadovoljan zbog toga što sam više na klupi nego što sam starter? Naravno, kao što bi i svaki takmičar bio”, rekao je Meunier u razgovoru za belgijski L’Avenir.

Meunier je na Parku Prinčeva proveo tri sezone računajući i ovu i za to vrijeme je osvojio dvije titule prvaka francuske Ligue 1 i jednu titulu u kupu.