PODIJELI

Uoči velikog derbija Barcelone i Real Madrida španski mediji plasirali su priču kako je član Uprave Barcelone, Jaume Masferre, platio jednoj kompaniji da na društvenim mrežama objavljuje diskriminirajuće postove i informacije o igračima Barcelone, kako bi ih ocrnili u trenucima sukoba sa Upravom.
Potom je ta Uprava na čelu s predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom prisilila većinu igrača da potpišu nove ugovore uz 50 posto manju platu zbog krize tokom pandemije.

Na sve to žestoko je reagovao sjajni stoper Barce, Gerard Pique, koji je napokon u javnosti progovorio o situaciji u klubu.

– Od nas su tražili da smanjimo plate, pa su onda taj novac trošili protiv nas. To je skandal. A Jaume Masferre još uvijek radi u klubu i to je jako bolno. Predsjednik mi je rekao da nije znao za to. Barbarski je to što je klub trošio novac kako bi nas kritikovao.  Da sam ja na mjestu predsjednika, sve bi bilo drugačije i učinio bih sve da za držim Lea, ne bih dopustio da dođe do takvog raskola. Po njemu bi se trebao zvati stadion, moramo ga čuvati, kazao je Pique i dodao:

– Messija sam nagovarao da ostane u klubu, da izdrži još barem godinu, dok ne dođu neki novi ljudi. Jer, on je htio da pomogne u rješavanju krize, ali ga u klubu niko nije slušao. To je nedopustivo. Ne mislim da igrači moraju voditi glavnu riječ u klubu, ali to je znak slabosti kluba. Kad je sve uređeno, onda je predsjednik glavni, ispod njega je trener i onda tek igrači. Međutim, hijerarhija u klubu je narušena i ne zna se ko je glavni, rekao je Pique.

PODIJELI