PODIJELI

Kroz reprezentaciju Bosne i Hercegovine posljednjih godina prodefilovao je veliki broj fudbalera. Neki su ostavili manji, neki veći trag, ali među onima koje i danas pamtimo je definitivno Mirko Hrgović.

Za Zmajeve je igrao bez da je pritom imao kakve veze sa Bosnom i Hercegovinom, a danas kada je igračka karijera iza njega posvetio se trenerskom poslu. Dobio je priliku da radi u stručnom štabu Slavena Bilića u kineskom Beijing Sinobo Guoanu.

Kroz karijeru Hrgović je igrao za brojne klubove. Jedan od njih je i Wolfsburg, a u tom periodu dijelio je svlačionicu sa sadašnjim trenerom Vojvodine Nenadom Lalatovićem koji je za Mondo ispričao i zanimljivu anegdotu.

“Izvrstan momak. U sportu inače ne gledamo odakle je ko, u inostranstvu jedva čekamo da neko zna naš jezik i prihvatamo se kao da smo odrasli zajedno. Kod Hrge sam bio u kući, zvao me stotinu puta na ručak, bio mi je podrška kada sam došao… Nikada mu to ne mogu zaboraviti”, ispričao je Lalatović, a onda dodao:

“On je bio luckast na neki svoj način. Bilo je anegdota. On je, recimo, volio da preparkira automobil na treningu. Svako je imao svoje mjesto na parkingu, a kako su automobili kod sviju bili isti, on prije treninga moj sa mjesta 3 prebaci na 1. I ja dođem kasnije na svoje mjesto, guram ključ, ali uzalud…”, kroz smijeh se prisjetio Lalatović.

PODIJELI