PODIJELI

U ovoj čudnoj nogometnoj sezoni naposljetku se priča oko novog naslova prvaka Španije svela na tri najveća kluba Primere. Atletico Madrid, Barcelona i Real Madrid, uz “miješanje” Seville, vjerojatno će ovog vikenda bitno usmjeriti priču o naslovu prvaka.

Na Camp Nou sastaju se Barcelona i Atletico Madrid, u subotu od 16.15 sati. Vijesti iz Katalonije s posebnim će se očekivanjem pratiti u Valdebebasu, gdje će Real u nedjelju od 21 sat igrati protiv Seville. Sevilla je još uvijek prisutna u prognozama oko mogućeg prvaka, ali teško je očekivati da bi u četiri kola Sevilla mogla nadoknaditi 6 bodova prema Atleticu, te po 4 Barci i Realu. Stići i prestići jednog takmaca da, dva teško, tri nikako…

Na papiru u prednosti je naravno Atletico Madrid. Imaju Madriđani dva boda prednosti u odnosu na Barcelonu i Real, te sudbinu svoje ligaške sezone imaju (većim dijelom) u svojim rukama. Ono što može remetiti ideje trenera Diega Simeonea je taktički pristup današnjoj utakmici. Naime, Real igra dan poslije i svakako će važan faktor psihološkoj pripremi utakmice sa Sevillom biti poznavanje epiloga s Camp Noua u subotu poslijepodne.

Drugim riječima Atletico, da bi ostao gospodar svoje sudbine, mora pobijediti u Barceloni! Kad bi izvukli tek bod s najtežeg gostovanja, to bi Realu, ako pobijedi Sevillu, omogućilo da bude prvi s istim brojem bodova, ali boljim međusobnim skorom. Realu slično vrijedi i za pobjedu Barcelone, odnosno poraz Atletica, jer i s njima također ima bolji međusobni omjer.

PODIJELI