PODIJELI

Austrijanac Dominic Thiem izbacio je Novaka Đokovića u polufinalu Roland Garrosa (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5), nakon što je meč u petak prekinut zbog kiše, nastavljen je u subotu u podne, ali uslijedio je novi prekid zbog vremenskih uslova. Osim kiše, teniserima je velike probleme stvarao jak vjetar.

“Važnije su im prodate ulaznice, nego teniseri. Ovo nisam doživio nikad u životu”, kazao je Đoković koji je tražio razgovor sa supervizorom turnira, a posljedica su promjene na turniru koje organizatori planiraju uvesti već naredne sezone.

Na četiri glavna terena bit će postavljeni reflektori kako se mečevi ne bi prekidali zbog mraka.

Na stadionu Philippe Chatrier od naredne sezone u funkciji će biti i pokretni krov, dok noćni termini mečeva neće biti uvedeni do 2021. godine.

“Morate jednostavno uzeti u obzir veličinu ovog turnira. Za njih je odgađanje meča za jedan dan ogroman trošak. Tu ima puno više biznisa nego sporta. Biznis je prioritet ne samo u tenisu, nego u svim komercijalnim, globalnim sportovima, ali tako je to, volim ovaj sport i dio sam njega na profesionalnom nivou. Ne događa se to samo meni”, istakao je Đoković.

PODIJELI