PODIJELI

R.Mamela

U subotu u Srebreniku svi putevi vode na gradski stadion gdje se sa početkom u 17.30 sati igra uzvratni meč baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH a u kome će domaća Gradina ugostiti Borac iz Jelaha.

Nakon neriješenog rezultata 1:1 u prvom meču u srijedu u Jelahu odluka o novom prvoligašu pada u Srebreničkom nogometnom hramu.

Zanimanje za meč je ogromno u Srebreniku ali i okolnim mjestima: Gračanica, Orašje, Gradačac, Tuzla, Kalesija… i očekuje se masa svijeta u Srebreničkom butiku nogometa.

Domaći navijači, vatreni i frenetični Apachi pripremaju nogometni spektakl na tribinama, šiju se navijačke zastave, pletu šalovi, kuju bronze i navijačka zvona… a sve sa ciljem da svojim bodrenjem budu dvanesti igrač na travnjaku svojim ljubimcima.

Raspoloženje u taboru Topnika iz Srebrenika je visokom nivou, svi igrači su spremni i motivisani, jedva čekaju početak susreta. Šef stručnog štaba Samir Adanalić sa svojim saradnicima sprema taktiku i igru sa kojom će njegovi izabranici nadigrati četu šefa Nebojše Đekanovića.

U domaćem taboru cijene ekipu Borca u čijim redovima igra par dobrih igrača: Subašić, Mudrov, Ćorić, Osmić, Zelenković, Šimunović… i svjesni su težine zadatka koji ih očekuje, ali vjeruju u sebe i svoj kvalitet. I skusni čuvar mreže Gradine, najbolji golman druge lige sjever, Jasmin Ramić o atmosferi u timu i očekivanju pred ovaj meč decenije kaže:

-Došao je trenutak istine za naš klub,susret u kome ćemo pokazati našu snagu, znanje, kvalitet i krunisati na najbolji način ovogodišnju sjajnu sezonu. Svi smo silno motivisani i spremni da odigramo našu najbolju ovogodišnju partiju i uz pomoć naših vjernih navijača ostvarimo rezultat koji nas vodi u viši rang takmičenja. Za nas u ovom meču neće biti izgubljene lopte, borićemo se kao lavovi na svakom pedlju terena svih 90 minuta meča za svaki aut, korner, prekršaj… Sigurni smo da će u subotu naveče sav Srebrenik biti obojen u plavo, da će svi slaviti veliki rezultat do ranih jutarnjih sati i da će od augusta na našem travnjaku naši navijači gledati Bratstvo, TOŠK, Goražde, Rudar, Jedinstvo, GOŠK…

PODIJELI