PODIJELI

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić nastavio je sa sjajnim rezultatim u Francuskoj. U okviru Ligue 1 Nantes je u utorak navečer na svom terenu sa 2:0 savladao Montpellier.

“Imali smo poteškoća. Počeli smo dobro, stvorili dvije-tri prilike za postizanje gola. Nakon toga, protivnik je dobio crveni karton te su bili prilično kompaktni, a mi nismo imali koordinirane pokrete. Nedostajalo je ritma, ali nakon što sam promijenio formaciju igra je postala brža i postigli smo dva zaslužena gola. Čestitam mojim igračima”, rekao je Vahid Halilhodžić nakon utakmice.

Montpellier je druga ekipa iz vrha francuskog prvenstva koja je pala pred timom Vahida Halilhodžića. Prethodno je Nantes uspio slaviti i protiv Marseillea.

“To je velika pobjeda protiv sjajne ekipe. Montpellier je četvrti i to nije slučajnost. Ovaj tim ima mnogo kvalitete, igraju zajedno neko vrijeme… Imaju puno odlučnosti i agresivnosti. Rijetko gube protiv velikih ekipa i mislim da bi ove godine mogli napraviti iznenađenje”, nastavlja Halilhodžić.

Nantes je trenutno na 11. poziciji sa 23 osvojena boda. Vaha nije želio govoriti o krajnjim dometima ekipe.

“Imat ćemo mnogo odgovora do kraja januara. Imamo vrlo zgusnut raspored sa sedam utakmica. Nakon januara imat ćemo viša odgovora na pitanje šta je tim spreman učiniti. Znam da moramo biti jaki mentalno i fizički da igramo svaka tri dana”, dodao je Vahid Halilhodžić.

(N.S./Sportske.ba)