Connect with us

Fudbal

Vaha za Sportske analizirao SP i otkrio svog favorita: Neki iz Maroka me zovu, a Srbiji fali…

Objavljeno prije

,

FOTO: Screenshot/Al Jazeera Balkans

U nedelju je utakmicom između Katara i Ekvadora započelo Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Mundijale će trajati do 18. decembra i sve do tog datuma oči ljubitelja fudbala će biti uperene ka Kataru.

O onome što se do sada dešavalo na Svjetskom prvenstvu, ali i o predikcijama, za Sportske.ba govorio je legendarni Vahid Halilhodžić. Otkrio je ko je za njega prvi favorit kao i to šta misli o šansama Srbije i Hrvatske.

Može li Srbija proći dalje?

– Imaju dosta kvalitetnih igrača, imaju i snagu, ali nemaju brzinu u sredini terena, a i njihovi bekovi su skromni. Današnji bekovi su u napadu vrlo važna karika za stvaranje viška i probijanje sa strane. To u Srbiji nisam vidio. Nema eksplozivnosti.

Detalj sa utakmice Brazil – Srbija (Foto: FIFA World Cup)

Da li je Brazil apsolutni favorit Mundijala?

– Oni su bili među glavnim favoritima. Za mene su favorit broj jedan. Oni imaju 17-18 vrlo kvalitetnih igrača. Mislim da ni povreda Neymara neće biti veliki hendikep jer ga ima ko zamijeniti.

Iran?

– Nisam ih gledao protiv Engleske, no jučer su odigrali dobru utakmicu. To je to, kada dobiješ samopouzdanje, ekipa se transformiše. Zasluženo su dobili, vidim da su svi zadovoljni.

Vels izgleda kao jedna od slabijih reprezentacija…

– Da, vrlo skromno, i fizički i taktički. Ovo je samo slika jednog Balea, i to blijeda slika jednog velikog fudbalera. Kod njega se ne vidi ni neka želja da pokaže nešto. Jedno veliko razočarenje.

Francuska?

– Francuska je uz Brazilce jedan od dva kandidata za osvajanje. Dobro su odigrali i Španci, mlada ekipa, željna uspjeha i igre, sve se radi u pokretu, ima puno promjena ritma. Nema velikih zvijezda, pa je kolektiv jako prisutan.

Vjerovatno će utakmica Irana i SAD-a odlučivati o prolazu dalje. Kome dajete više šansi?

– Amerika je zaslužila pobijediti Vels, ali se to nije dogodilo, pa će biti zanimljiva utakmica.

Vaha kao selektor Maroka (Foto: Twitter)

A Maroko?

– Neću o tome da pričam!

Jesu li Vas zvali Marokanci?

– Pa ima nekih prijatelja koji zovu, ali nikakve komentare neću da dajem.

Može li Hrvatska ponoviti rezultat iz Rusije?

– Kako da ne…. Belgija je veliko razočarenje, slučajno su dobili.

NAJČITANIJE