PODIJELI

Vahid Halilhodžić s velikim zanimanjem prati rezultate fudbalske reprezentacije BiH.

Nakon što je uspješno završio svoj posao na klupi selekcije Maroka, legendarni bh. trener je iz Rabata pratio duel između BiH i Francuske koji je okončan minimalnom pobjedom Trikolora.

Nakon utakmice mnogo se pričalo i suđenju i tome je li sudac Daniele Orsato trebao svirati penal za naš nacionalni tim, a po pitanju toga sada se oglasio i sam Halilhodžić.

– I ja mislim da je bio penal, s pravom možemo biti nezadovoljni suđenjem. Ali tako je i na svjetskim prvenstvima, gdje se prave velike greške u korist velikih ekipa. Protektirani su samo zato što su veliki. Mislim da imamo dobru bazu za nastavak rada. Ne treba gubiti ni volju, ni želju, ni snagu, nego samo stremiti tome da se ostvari podvig za plasman na drugo mjesto – kaže Halilhodžić u razgovoru za Dnevni avaz.

Zadovoljan je kako su igrali naši igrači.

– Mislim da naša reprezentacija nije bila loša protiv svjetskog prvaka, momci su se borili, htjeli su da naprave pozitivan rezultat. Malo nam je falilo za to, ali kad igraš protiv velikih ekipa, i mala nepažnja je dovoljna da izgubiš utakmicu. Francuzi su igrali tek toliko da pobijede tu utakmicu – analizira Halilhodžić.

PODIJELI