PODIJELI

U prostorijama FK Tuzla City, u simboličnom terminu od 11:55 održana je vandredna press konferencija.

Povod pressice bio je meč protiv FK Sarajevo odigran za vikend, koji su Tuzlaci izgubili sa 6:2.

Tuzlanski tim je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje nakon isključenja Badjija Badare, a rukovodstvo kluba napustilo je stadion Koševo na poluvremenu nezadovoljno dešavanjima na terenu.

“Lijepo bi bilo da se priča m lijepim stvarima i pozitivnim, ali moramo i o negativnim stvarima koje pogađaju naše društvo, pa tako i sport. Ovo je stav UO Tuzla Cityja i ono što kažemo stojimo iza toga. Želimo se zahvaliti Sarajevu koji je bio odličan domaćin i želimo da im se zahvalimo na odličnom domaćinstvu”, kazao je na početku pressa, generalni direktor Tuzla Citya, Sabahudin Vugdalić, zatim dodao:

“Danas smo ovdje zbog minorne osobe koja je delegirana da odradi posao kako treba. Odmah se ogradimo, ne govorimo protiv Saveza ni sudijske organizacije jer tamo rade časni i pošteni ljudi. Zanimljivo je da je osoba koja je bila delegirana na centru, učinila da neke stvari ne budu kako treba. Ono što nas najviše boli je činjenica da smo u dosadšanjem dijelu prvenstva drastič no oštećeni čak četiri puta. Dižemo glas zbog čovjeka koji ulaže u ovaj klub, ali i grada Tuzle. Da ponovim još jednom, ništa nije usmjereno prema FK Sarajevo.”

Prisutnim medijima obratio se i sportski direktor Samir Muratović, donedavni bh. rerezentativac, koji je rekao da ekipa želi samo da se takmiči na terenu, a ne da se bavi nekim drugim stvarima.

Na press konferenciji nije bio prisutan Azmir Husić koji je u prvim reakcijama bio popriličn oštar i rekao da je bilo rasističkih uvreda na Badjijev račun te je kritikovao i suđenje Zorana Grbića.

PODIJELI