PODIJELI

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na putu do svog prvog baraža u historiji dva puta porazila je Armeniju. Pobjeda u Jerevanu bila je od velike važnosti na tom putu. Nismo imali pravo na kiks tog septembra 2009, te smo na koncu pobijedili sa sigurnih 2:0. Poveli smo u ranoj fazi meča preko Ibirčića nakon asistencije Vladavića.

Poslije niza propuštenih prilika pobjedu je osigurao u nastavku rezervista Zlatan Muslimović, i to na asistenciju Edina Džeke. Zanimljivo je da je Džeko na toj utakmici promašio penal.

U Zenici je u trećem kolu kvalifikacija za Svjersko prvenstvo u Južnoj Africi bilo 4:1. Rano vodstvo donio je Spahić nakon kornera, zatim je siguran iz penala koga je izborio Muratović bio Misimović, da bi do kraja dva pogotka postiga te večeri sjajni Muslimović. Prvi nakon radarske asistencije Misimovića, i drugi nakon prodora i idealnog centaršuta Vladavića. Iz današnjeg kadra prije deceniju dio reprezentacije bili su Edin Džeko i Miralem Pjanić, a igrao je i sadašnji član stručnog štaba Elvir Rahimić.

Podsjećamo, na otvaranju ovih kvalifikacija u Sarajevu smo pobijedili Armeniju sa 2:1, a strijelci za bh. tim bili su Rade Krunić i Deni Milošević.

PODIJELI