PODIJELI

Nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević je u razgovoru za Life.ba govorio o svojoj akrijeri, Herti, reprezentaciji, te o povratku u nacionalni tim.

Za reprezentaciju BiH Vedad je zabio 28 golova u 83 utakmice. Posljednju službenu utakmicu odigrao je u novembru 2017. godine protiv Estonije u gostima kada smo slavili sa 1:2. Strijelac je vjerovatno najvažnijih golova u historiji BiH – gola koji nas je direktno odveo na Svjetsko prvenstvo, te prvog gola kojeg je BiH postigla na velikim takmičenjima.

Vedad Ibišević (35) ove sezone završava ugovor sa Herthom u koju su ušli novi vlasnici i između ostalog donijeli 200 miliona eura za nove transfere. Sve kako bi Herthu vratili u vrh Bundeslige.

”Ne mogu ja sa 35 godina biti budućnost Herthe. Ipak, ugovor imam do kraja ove sezone, odnosno do ljeta. Konkurencija je na svim pozicijama jaka, pa i na mojoj. No, ono što mogu reći jeste da ću se truditi da igram što više do kraja ove polusezone. Treniram i spreman sam za sve izazove. Vidjet ćemo šta će biti”, kazao je Vedad Ibišević za Life.ba.

Dušan Bajević vratio je u reprezentaciju Senada Lulića, a mnogi su poželjeli da se u reprezetnaciji ponovo nađe i Ibišević.

“Niko me nije zvao. Međutim, svi znaju koliko volim svoju zemlju i reprezentaciju, dobro bih razmislio jer sam se oprostio od nacionalnog tima”.

Pozdravlja povratak Senada Lulića.

”Mislim da je povratak Senada Lulića dobra stvar. Igra sjajno u klubu iz Rima i sigurno je da može pomoći Zmajevima u ključnim utakmicama baraža”.

Govorio je i o imenovanju Dušana Bajevića za selektora.

”Kao i cijela nacija, smatram da će to biti pozitivan šok za igrače unutra nacionalnog tima. Vjerujem da mogu uspjeti u utakmicama doigravanja. Ako budem slobodan tih dana, s obzirom na to da imamo treninge, doći ću u Zenicu i podržati Zmajeve. Vrijeme je da više preskočimo taj baraž. Ispadali smo do sada tri puta. Ipak, treba biti oprezan jer sve tri selekcije koji su se plasirale u doigravanje, imaju kvalitet. Prednost bh. tima je domaći teren i podrška sa tribina Bilinog Polja. Te utakmice imaju posebnu draž. Ja sam optimista i veliki navijač svoje reprezentacije”, zaključio je Ibišević u razgovoru za Life.ba.

Vedad Ibišević je u Bundesligi ukupno zabio 123 gola u 327 utakmica. Najviše za Hoffenheim u kojem je u 92 meča zabio 43 gola. U Herthi je zabio dva manje, ali u 125 utakmica.

PODIJELI