PODIJELI

Fudbaler Veleža Edo Vehabović je u razgovoru za Sportske.ba govorio o polusezoni koja je iza njega i njegovog kluba, te o velikom uspjehu u posljednja dva kola u kojima su u gostima savladali Željezničar i Radnik.

Vehabović je rekao kako su izuzetno zadovoljni polusezonom, ali spomenuo je i ta tri uvodna meča:

– Pobjede protiv Željezničara i Radnika su nam dale krila. Jedva čekamo početak druge polusezone u kojoj očekujemo nastavak pozitivne serije. Veoma smo zadovoljni rezultatima u posljednje vrijeme, te smo sigurni da ćemo ostvariti zacrtani cilj, a to je opstanak u Premier ligi

Dotakao se i planova za narednih nekoliko sezona, u kojima smatra da Velež može do evropskog takmičenja:

– Ukoliko budemo svi radili i trenirali, sigurno možemo puno. Ove sezone je cilj opstanak u ligi, ali ukoliko se rezultati poklope ne vidim razlog zašto ne bi pokušali doći do mjesta koje vodi u Evropu.

Govorio je i o prva tri kola nakon kojih je Ibro Rahimić smijenjen sa mjesta trenera:

– Mislim da je tu najviše bilo nedostatka sreće, igrali smo dobro ali lopta nije htjela u gol. Tu je također bio prisutan i pritisak koji smo osjetili ulaskom u elitni rang. Promjena trenera nam je pomogla, iako mislim da bivši trener nije jedini krivac za lošu seriju, nego smo svi kao ekipa zakazali u tom periodu ali je to sada prošlost, te je bitno da smo sada u veoma dobrom položaju, i da smo u lijepoj pobjedničkoj seriji.

(Semir Tikveša/Sportske.ba)

PODIJELI