PODIJELI

U 9.kolu A1 lige grupa jug ekipa Konjica je gostovala Bošnjaku u Hadžićima, prvoplasiranoj ekipi grupe jug i jedinoj ekipi u obje grupe koja nema niti jedan poraz. U dramatičnoj utakmici punoj preokreta Bošnjak je pobjedio Konjic rezultatom 75:74.

Konjičani su nešto lošije otvorili utakmicu i bili u zaostatku u prvom periodu, da bi zaigrali bolje u nastavku i prvo poluvrijeme riješili u svoju korist. U nastavku utakmice ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a pred sami kraj, pri neriješenom rezultatu, utakmice sviran je faul nad domaćim igračem. Prvo je promašeno, a nakon promašenog drugog sviran je raniji ulazak  igrača Konjica i bacanje je ponovljeno, a zatim i pogođeno. Nakon toga domaćin je imao 1 poen prednosti. Do kraja je ostalo manje od pola minute, što nažalost Konjičani nisu uspjeli iskoristiti i nanijeti prvi poraz Bošnjaku.

Enis Zukić je predvodio ekipu Konjica sa 17 poena, Ante Ćališ , iako je zbog povrede ranije napustio utakmicu, imao je 12 poena.Emin Herić je dao 11 poena, Haris Hasagić  10, kapiten Hebibović 9. Maksumić 8, Mehanoli 7 poena. Kod domaćina odskakao je Rešidović sa 37 poena.

U grupi jug Turbina je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu u nastavku sezone, ovaj put u Jablanici je pobjedila Radnički rezultatom 102:81, a Vogošća u Mostaru ekipu Veleža rezultatom 69:56. Na tabeli ove grupe vodi Bošnjak sa 16 bodova, druga Vogošća ima 13, Radnički 11, Konjic, Turbina i Spars Realway 2 po 10, Velež 9 bodova.

U grupi sjever Igman Burch ruši sve, u ovom kolu Ilidžanci su slavili u Živinicama gdje su savladali domaći IBU Spartans rezultatom 119:86, Gračanica je kao domaćin pobjedila Brčko sa 86:81, a Živinice ekipu Gradinu Madi rezultatom 103:81. U grupi sjever vodeći Igman Burch ima 15, Živinice 14, Gradina Madi 13, Gračanica 12, Brčko 11, Gen i IBU Spartans po 8 bodova.

(E.Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI