Šef stručnog štaba Feđa Dudić, zajedno sa svojim pomoćnicima, održat će prozivku na stadionu Rođeni u 14 sati.

Prvi dio priprema obavit će se u Mostaru, a do odlaska u Tursku koji je zakazan 04. februar odigrat će se prijateljske utakmice protiv FK Tuzla City (27.01.) i FK Željezničar (02.02.). Mjesto odigravanja utakmica, kao i satnica, odredit će se u narednom periodu, u zavisnosti od vremenskih uvjeta.

U Turskoj su planirane tri utakmice, a prva je na rasporedu 06. februara protiv FC Arsenal Tula (Rusija, Premijer liga). Nakon toga, 11.februara slijedi utakmica protiv FC Neftikhimik (Rusija, 1. liga), a prije povratka u Mostar odigrat će se još utakmica (15. februar) protiv FC Krylya Sovetov (Rusija, 1. liga). Povratak je planiran 16. februara.

Generalna proba pred početak drugog dijela sezone i gostovanja kod FK Radnik odigrat će se 20. februara protiv FK Mladost Doboj Kakanj.

Podsjećamo, nakon 19. kola Rođeni zauzimaju 4. mjesto sa 33 osvojena boda, te po prvi put nakon rata, najveći hercegovački klub ima priliku da zaigra u nekom evropskom takmičenju, odnosno da se bori za plasman u evropsko takmičenje. Bio bi to najbolji rezultat za najveći hercegovački klub, koji predvođen Feđom Dudićem korača putevima stare slave, te se vraća tamo gdje pripada, a to je sami vrh bh. fudbala.