PODIJELI

Velež je u 18. kolu m:tel PLBiH savladao Olimpik rezultatom 2:0.

Na početku meča, Velež je imao nekoliko poluprilika, dok je Olimpik zaprijetio u 15. minuti preko Šišića, ostalo je 0:0.

U 20. minuti Handžić je dugo tražio poziciju za šut i našao ju je, ali nije bio dovoljno precizan i otišlo je to pored gola Veleža.

Igrala se 30. minuta, kada je Cvijanović sjajno prošao, asistirao Muliću, no napadač Veleža se nije baš najbolje snašao u završnici.

Mulić je ipak sve ispravio kada je u 38. minuti zatresao mrežu Olimpika za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku dobar fudbal s obje strane. Olimpik je u 55. minuti imao veliku priliku, preko Šišića, a tri minute kasnije i Velež preko Brandaa, ostalo je 1:0.

Igrala se 66. minuta, akda je Velež došao do drugog gola, a pred golom gostiju najbolje se snašao Cvijanović i zatresao mrežu golmana Hadžića za 2:0.

Nakon toga bilo je još prilika pred oba gola, ali do kraja je ostalo 2:0. Velež će nakon ovog trijumfa prenoćiti na četvrtoj poziciji na tabeli, a ta pozicija na kraju sezone može donijeti evropska takmičenja.

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Vehabović, Brandao, Radovac, Mulić

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Ojdanić, Osmanović, Karić, Perišić, Hadžanović, K. Handžić, Lekanić, Dujmović, Šišić

PODIJELI