PODIJELI

Igrači su rekli svoje. Četiri kapitena Barcelone, Messi, Pikque, Busquets i Sergi Roberto su odbili prijedlog kluba da im plate budu umanjene za 70% dok traje vanredno stanje.

Naime, u ovom trenutku, Barcelona želi da iskoristi odluke vlade, spasi što se spasti može, ali igrači ne pristaju. U ime svlačionice, vodeći fudbaleri su odbili prijedlog, iako je nuđen i kompromis da, onim igračima koji manje primaju plata bude prepolovljena.

Barcelonini igrači su tražili od sindkata profesionalnih fudbalera da spriječi ovu inicijativu klubova, ali čini se da su nemoćni.

Naime, Barcelona ne mora da ima saglasnost i ona je već prihvatila prijedlog vlade, jer klub jednostavno nema odakle da isplati trenutna primanja bez prihoda u vrijeme vanrednog stanja. Bartomeu je probao da sve dogovori sa igračima, da ih ubijedi da ovo neće dugo trajati, kako ne bi ulazio u sukob, ali oni odbijaju bilo kakvo smanjenje.

Nije ih uvjerio, a ovo će se odraziti na odnose kluba sa igračima. Isti problem Bartomeu ima i sa košarkašima koji također ne pristaju na smanjenje. Ako se smanje plate igračima, onda bi oni mogli i u štrajk, a ukoliko se ne smanje plate, Barcelona bi mogla biti pred ogromnom finansijskom krizom koja ih može dovesti i do bankrota

PODIJELI