Connect with us

Fudbal

Velika zvijezda napušta Barcelonu, posljednja izjava je sve otkrila

Objavljeno prije

,

FOTO: Facebook

Pukla je ljubav između Barcelone i Dembelea, ako je ljubavi uopšte i bilo. Francuski fudbaler izigrao je Xavija, slagao ga je nakon što mu je pružio ruku i obećao da će potpisati novi ugovor.

Njegov agent naredne nedjelje došao je i tražio četiri puta više novca, Xavi bukvalno nije mogao vjerovati kada je čuo šta se desilo na sastanku neposredno nakon njegovog razgovora sa igračem.

Njegov Agent Musa Sissoko ponovo je sve zakuhao, još jednom nelogičnom izjavom o tome kako Barcelona ne vodi računa o njegovom agentu.

“Kada pričamo o produženju ugovora, često se spominje samo novac. Ovdje se ne radi samo o novcu, već i o svakodnevnom upravljanju ekipom. Na utakmici Kupa kralja protiv Linaresa, Dembele je morao da uđe u igru bez ijednog treninga s ekipom prije toga, tek što se oporavio od koronavirusa. To je stvarno teško prihvatiti”, rekao je Musa Sissoko.

Poređenja radi, Pedri i Ferran Torres su jedva dočekali da dobiju negativan test da sjednu u avion kako bi pomogli ekipi da se bori za Superkup Španije. Pedri nije igrao od kraja septembra, Torres od 10. oktobra zbog povreda, kada su se oporavili, dobili su virus, ali opet jedva čekaju da pomognu Barci.

Dembele takođe nije imao nikakve simptome, ljekarski tim mu je dao zeleno svjetlo, a Xavi ga je uveo samo zato što je Barca u drugom poluvremenu jurila rezultat.

Ovo je samo jedan “politički” govor agenta koji pokušava da opravda sebe i Dembelea zbog nelogičnih i nepoštenih potraživanja. Dembele je tu već pet godina, kuburio je sa povredama zbog kojih je van terena proveo 690 dana i zbog većine je sam bio kriv. Vodio je nesportski život, prečesto kasnio na sve što je mogao da zakasni, a sada je problem što je igrao pola sata nakon što je “preležao” koronu.


Domaći fudbal

Veležovi kalendari za 2022. godinu

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Velež je na svojoj Facebook stranici obavijestio svoje pratioce da mogu kupiti službene kalendare za 2022. godinu. Veležov jubilarni kalendar je potpisan rukom stratega Rođenih Feđe Dudića. Ostalo ih je još svega desetak!

Inače, cijena jednog kalenadara je 10.40 KM. Velež ove godine slavi svoju stotu godišnjicu, te su ovi kalendari napravljeni upravo povodom toga.

Kalendari se mogu kupiti u fan shopu (Adema Buća 6, Cernica) ili putem web-shopa na sljedećem linku:

Službeni kalendar FK Velež Mostar 2022.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bivši fudbaler Želje, Čelika i Konyaspora novi trener federalnog drugoligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Bosna Mionica 3

Nakon što je večeras za Bosnu iz Mionice potpisao bivši fudbaler Rijeke Tarik Hrštić, Bosna je dovela još dva pojačanja. Potpisao je i Almir Piragić. Piragić je 22-godišnji fudbaler koji igra na poziciji desnog beka. Došao je iz Zvijezde iz Gradačca. Pored toga, igrao je za Biberovo Polje i Jedinstvo 1952 iz Vučkovaca.

Pored igračkih pojačanja, Bosna se pojačala i na klupi. Novi trener kluba iz Mionice je Muamer Salibašić.

Salibašić je nastupao za Čelik, Orašje, Željezničar, Budućnost, Zvijezdu i Lokomotivu iz Miričine u Bosni Hercegovini. U inostrastvu je nastupao za Pomorac, Konyaspor, Sabah, Sarawak, Dagerfors, Varnsdorf i Muhlbach/Hkg.

FK Bosna Mionica 3 je član Druge lige FBiH – Grupa Sjever. Bosna je trenutno na sedmoj poziciji sa 25 bodova iz 15 utakmica.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Zvijezda demantovala navodnu zabranu registracije igrača

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Zvijezda Gradačac

Danas je u medijima izašla informacija da je Zvijezdi iz Gradačca zabranjena registracija novih igrača, zbog zabrane od strane FIFA-e. Uprava NK Zvijezda se izjasnila po ovom pitanju. Oni u svojoj izjavi navode da su izjave bile netačne i da nisu dobili nikakav od dopis po ovom pitanju. Izjavu prenosimo u cijelosti:

“U povodu današnjih objava na pojedinim portalima o navodnoj zabrani registracija novih igrača NK Zvijezda Gradačac, a zbog navodne zabrane od strane FIFA, javnost želimo obavijestiti o sljedećem:

– NK Zvijezda Gradačac nije zaprimila niti jedan dopis u bilo kojoj formi od strane fudbalskih organizacija i asocijacija u državi i izvan nje, a koji ima sadržaj o kojem je danas izvještavana javnost kao što je navedemo u uvodu ovog saopštenja.

– Na adresu kluba nisu pristigla nikakva potraživanja od strane institucija ili pravnih lica na ime fudbalera Nemanje Đekića.

– NK Zvijezda Gradačac najoštrije osuđuje ovakav način komunikacije i plasiranja dezinformacija koja štete ugledu našeg kluba.

– Koristimo ovu priliku da upozorimo sve one koji su plasirali ovakve informacije da ćemo nakon što razmotrimo motive i moguće posljedice iznesenih lažnih tvrdnji, pokrenuti odgovarajuće forme tužbi prema istim.

Uprava NK Zvijezda Gradačac”


Nastavi čitati

NAJČITANIJE