Connect with us

Rukomet

Veliki problemi za BiH pred duel sa Češkom: Još trojica pozitivna na virus

Objavljeno prije

,

FOTO: RS BIH

Novo testiranje, koje je obavljeno jučer nije donijelo dobre vijesti. Još tri člana bh. tima dobili su pozitivan rezultat na prisustvo Covid-19. Tako u večerašnjem meču neće igrati desna krila Ibrahim Haseljić i Luka Perić, a pozitivan je i pomoćni trener Toni Čolina.

A vjerovali ili ne, još čekamo rasplet situacije sa Dejanom Malinovićem, tačnije sa njegovim rezultatom PCR testa. Nemoguće djeluje da ni nakon gotovo 48 sati nema rezultata. Dejan je neslužbeno pozitivan, a pošto je jedino mjerilo PCR test, velika je mogućnost da je zbog nemara propustio prvu utakmicu i da je karantinu dva dana bez potrebe. Pokušavamo na sve načine da dobijemo rezultate PCR-a, te informaciju da li je ikako moguće da on zaigra večeras.

Sve ovo pokazuje kolika konfuzija vlada u organizaciji ovog Evropskog prvenstva. Dejan je trenirao 25 dana za ovaj Euro i ne samo da je potencijalno oštećena reprezentacija BiH, nego je prosto nevjerovatno da igrač se sprema za Euro, a zbog loših procedura ostane bez nastupa na Evropskom prvenstvu, što je san svakog sportiste, navedeno je u saopštenju Rukometnog saveza BiH.


Rukomet

Novi golman u Leotaru

Objavljeno prije

 

Autor

RK Leotar angažovao je novog golmana.

Trebinjci su u proteklom periodu tragali za novim rješenjem među stativama, a na kraju je izbor pao na Miloša Kneževića.

Radi se o golmanu iz Bačke Palanke koji će na golmanskoj poziciji zamijeniti Sidika Omerovića.

Prije nego što je došao u Leotar branio je za Spartak iz Subotice, a kroz karijeru još je bio u Proleteru, Kikindi, Slogi iz Doboja, Partizanu…

Prijelazni rok s ovim pojačanjem za Leotar nije završen.


Nastavi čitati

Rukomet

Malinović tužan: Ovo je neočekivana odluka…

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Dejan Malinović / Instagram

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u budućnosti neće moći računati na dva iskusna rukometaša.

Nakon što se od reprezentacije oprostio Nikola Prce, ispostavilo se da je na Evropskom prvenstvu posljednje minute u bh. dresu odigrao i Vladimir Vranješ.

Povodom odluke Vranješa oglasio se i njegov dugogodišnji reprezentativni saigrač, ali i sugrađanin Dejan Malinović.

“Moj Banjalučanin, saigrač, broj do broja. Često smo putovali zajedno na okupljanja reprezentacije, družili se, išli na velika takmičenja, igrali velike tekme. Igračina, ljudina… Tužan sam, ovo je pomalo neočekivana odluka, ali istovremeno i ponosan na Vladu i sve što smo prošli zajedno. Dragi prijatelju, bilo je zadovoljstvo. Želim ti puno sreće u nastavku karijere”, objavio je Malinović na društvenim mrežama.

Jasno je da odlazak ovog dvojca neće biti lako nadomjestiti u narednom periodu.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Rukometni savez FBiH oduševio akcijom “Ti si moj uzor”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Zvanični logo

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine je pokrenuo projekat stipendiranja 35 igrača/ca, starosne dobi 14-18 godina, u iznosu od po 1.000 KM.

Imajući u vidu trenažni i takmičarski doprinos pojedinca, akademski uspijeh i socijalni status, klubovi koji se takmiče u Prvim ligama F BiH, će nominovati po jednog igrača ili igračicu.

Radi se o projektu “Ti si moj uzor”, koji će zasigurno naići na pohvale, obzirom u kakvom je stanju sport u globalu na našim prostorima i koliko se zapravo (ne) ulaže u sportiste širom Bosne i Hercegovine.

Rukometni savez FBiH je naglasio kako neće provjeravati i preispitivati pristigle nominacije, ali je također zamolio da klubovi u svojim sredinama prepoznaju pojedince koji zaslužuju dobiti sredstva.

Nadamo se da će u našoj državi biti što više ovakvih akcija, što će svakako podstaći mlade generacije da se bave sportom.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE