PODIJELI

Sinoć je u Splitu došlo do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača.

Prema izjavama svjedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe dok su se mađarski navijači vraćali s plaže Bačvice prema mjestu gdje odsjedaju.

Ranije se ista skupina od 50-ak mađarskih ultrasa fotografisala na Bačvicama. U grupi su prošetali centrom grada i na Voćnom trgu skandirali pod pratnjom policije. Unatoč nezapamćenim mjerama osiguranja, policija nije uspjela spriječiti bliski susret domaćih navijača s gostima iz Mađarske, ali je zaustavila eskalaciju nasilja. Grad je pod blokadom policijskih snaga koje su tokom večeri pratile Mađare, a mnogobrojni građani i prolaznici su legitimisani.

“Povrijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet povreda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski državljanin – za portal Dalmacija Danas kazala je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Jučer je u Splitu napadnut i kombi mađarskih registracija. Napadači su uhapšeni, kazali su iz PU splitsko-dalmatinske za Index. Video sukoba pogledajte OVDJE!

Večeras se na Poljudu igra utakmica Hrvatske i Mađarske, jedna od ključnih u borbi za Euro. U Splitu se očekuje oko 1700 navijača Mađarske.

PODIJELI