PODIJELI
Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić još jednom je pokazao veliko srce.
 
Nurkić igrajući u NBA ligi zarađuje enormne sume novca, a s vremena na vrijeme nastoji da dio svog bogatstva usmjeri onima kojima je pomoć najpotrebnija.
 
Veliki je broj humanitarnih akcija u kojima je Juka dosad učestvovao, a sada posredstvom Pomozi.ba, donira 100 tona hrane ugroženim u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
 
– Na 1. mart izlazimo sa informacijom da će naš Jusuf Nurkić donirati ovaj put 100 tona hrane, a podsjećamo da je Nurk u jeku pandemije prošle godine donirao 120 tona prehrambenih artikala, objavili su na društvenim mrežama iz “Pomozi.ba”.
 
Još se navodi…
 
– Pored toga, Jusuf je u protekloj godini donirao maske u vrijednosti na desetine hiljada dolara, a jednoj porodici kupio je kuću. Ovdje navodimo samo stvari koje su realizovane posredstvom Pomozi.ba i to stvari za koje smo mi zamolili da objavimo, a tu je još mnogo toga što je Jusuf uradio i konstantno radi za naše ljude, a što ne želi da se objavljuje.
 
Kada nije u Americi, Jusuf boravi na dvije adrese, jednoj u Bosni i drugoj u Hrvatskoj, te mu je želja bila da ovaj put pored ljudi u BiH pomogne i socijalno ugrožene ljude na području Republike Hrvatske, a mi ćemo se potruditi da hrana stigne do onih kojima je najpotrebnija – naglašeno je u objavi.
 
 
PODIJELI