PODIJELI

Gala večerom u St. Petersburgu spuštena je zavjesa na 2018. sezonu Formule 1. Proglašeni su najbrži vozači i najuspješniji konstruktor, a Ferrarijev vozač, Sebastian Vettel, u intervjuu tokom večeri nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali je i ukazao na mjesta na kojima se legendarnim tim iz Maranella treba popraviti.

Njemački vozač je rekao da je ovogodišnja Velika nagrada Bahreina bila jedna od njegovih najboljih trka jer sam razvoj trke i strategija nisu išli po planu pa su pritiskom u finišu trke došli do duple pobjede. Također, trka u Kanadi je bilo emotivna kako za njega tako i za Ferrari jer je to bila 40. godišnjica pobjede Gillesa Villeneueva u crvenom bolidu.

Dalje, izjavio je da Ferrari nije bio konkurentan u trkama koje njima nisu odgovorale i da je upravo to bio njihov glavni problem. Uvijek im je falio taj završni potez kojem bi napravili razliku i osvojili više bodova. U narednoj sezoni bi se trebali popraviti na staza na kojima nema prednost da bi one na kojima imaju mogle voziti bez manje pritiska.

Vettel je jako dobro započeo sezonu, ali je drugi dio odradio nedovoljno dobro da sačuva prednost. Hamilton je cijelo vrijeme mirno pratio i ubrzao kad treba te tako proslavio naslov prvaka sa 88 bodova prednosti.

„Kvote za onlajn igru te čekaju u Mozzartu! Registruj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!“