PODIJELI

Fudbaleri FK Krupa svoju prvu utakmicu po povratku u Premijer ligu BiH, iz koje su eliminisani 2019, odigrat će protiv aktuelnog šampiona FK Sarajevo početkom augusta.

Ekipa se kao i ostatak premijerligaša žestoko priprema za novu sezonu, nakon duge pauze bez utakmica zbog prekida sezone i ljetne pauze. Krupa je, podsjetimo se, bila prava senzacija prije par sezona kada je imala veoma snažan sastav predvođen napadačem reprezentativcem Elvirom Koljićem, sastav koji je mnogo utjecao na konačan izgled tabele Premijer lige tih nekoliko sezona, a igrali su i finale Kupa protiv Željezničara 2018. u kojem su poraženi u dvomeču.

Jedan od rijetkih fudbalera koji su ostali od te sjajne generacije koju je trenirao U21 selektor Slobodan Starčević, bivši mladi reprezentativac Nikola Dujaković, za Sportske.ba govorio je o pripremama, očekivanjima u novoj sezoni, trenutnoj ekipi Krupe…

”Pripreme teku u najboljem redu, malo nas je u startu poremetila teža povreda Miketeka. Prvi put se susrećemo sa ovako dugom pauzom, sigurno da nikome nije prijala, ali profesionalci smo i nadam se da ćemo se brzo vratiti u formu prije pauze”, kaže Dujaković.

 

FK Krupa će u Premijer ligi BiH biti među mlađim ekipama, a Dujaković smatra da će ekipa, uz još par pojačanja, ponovo biti konkurentna u elitnom rangu.

”Radi se o veoma mladoj ekipi koja je u odnosu na prošlu sezonu dodatno oslabljena odlaskom Lukića u Borac, i povredom Miketeka. I pored toga, nadam se i vjerujem da ćemo uz adekvatna pojačanja biti konkurentni svima i težak rival i kod kuće i u gostima. Ekipa je odlično vođena od strane iskusnog trenera Zorana Marića. Radi se o jednom velikom stručnjaku i čovjeku, a sama njegova fudbalska karijera govori o njemu mnogo. Voli da radi sa mladim igračima i već je, sudeći po ovoj prvoj godini u Krupi, pomogao dosta nama mlađim igračima”, govori Dujaković.

 

Kaže da će možda najjače pojačanje za Krupu biti povratak odličnog veznjaka i defanzivca, te bivšeg standardnog U21 i ranije U19 reprezentativca, Ajdina Redžića kojeg su dugo mučile povrede.

”Redžić je, uz mene i Stojana Maksimovića, ostao iz onog „starog sastava ” koji je mogao pobijediti svakog rivala u BiH. I njegov povratak je veliki dobitak za naš tim”, kaže Nikola, koji vjeruje kako Krupa ponovo može odigrati bitnu ulogu u Premijer ligi BiH.

”Sigurno da sve ekipe sada gledaju drugačije na Krupu u odnosu na taj prvi ulazak u elitni rang prije četiri godine. Na nama je da treniramo i siguran sam da nikome neće biti lako s nama izaći na kraj, a zašto da i ne ponovimo rezultate kao te prve sezone”, optimista je igrač Krupe.

 

Za kraj kaže kako se nada da će nova sezona početi bez problema vezanih za epidemiju korona virusa.

”Svima nam je bilo teško prihvatiti odluku o prekidu sezone, ali ipak mislim da je to bila jedina ispravna odluka, jer zdravlje je na prvom mjestu. Nadam se da će se već početkom ove sezone sve vratiti u normalu i da će uslovi za odigravanje utakmica biti maksimalni”, zaključio je Dujaković.

 

(M.K./Sportske.ba)

PODIJELI