PODIJELI

Bh. premijerligaš Tuzla City nedavno je svoje redove pojačao veznjakom Edinom Rustemovićem, iskusnim fudbalerom koji je protekle dvije godine proveo u Zrinjskom gdje je bio neizostavan dio tima. Ranije je nastupao za Slobodu, tursku Adanu, Sarajevo s kojim je bio šampion BiH 2015, te Drinu (Z), OFK Beograd i Sinđelić.

Interesantan je podatak da će ovo biti treći klub iz Tuzle za Rustemovića koji je osim Slobode i Tuzla Cityja u mlađim danima igrao i za federalni niželigaš OFK Tuzla.

Na početku razgovora za Sportske.ba, Rustemović nam je pričao o prelasku u Tuzla City i očekivanjima u narednoj sezoni.

– Sa ljudima iz Tuzle sam bio i ranije u kontaktu, i evo sad je konačno doslo do saradnje. Uvijek ima, i bilo je i ovog puta, nekih drugih opcija, ali iz nekih ličnih razloga izabrao sam Tuzlu, duži period sam bio u pregovorima sa njima.

Mislim da ću se vrlo brzo adaptirati na novu sredinu, većinu igrača znam od ranije, što kroz utakmice, što privatno. Svi su vrlo korektni i prihvaćen sam super. Jedva čekam našu prvu utakmicu, kaže Rustemović koji smatra da u narednoj sezoni njegov novi klub može biti u vrhu tabele.

– Mislim da se stvara jedna dobra i karakterna ekipa, što je veoma važno, i da uz odličan rad možemo dosta toga uraditi u narednoj sezoni, dodao je.

Tuzlaci u novu sezonu ulaze gostovanjem kod Širokog Brijega, da bi potom ugostili Krupu, nakon čega slijedi gostovanje Sarajevu. Sve ovo pokazuje da raspored Tuzlacima nije nimalo laganu na startu sezone 2020/21..

– Sigurno da se radi o zahtjevnim utakmicama, ali smatram da na to ne trebamo previše ovraćati pažnju i stvarati pritisak unutar tima. Ionako sa svakim moraš igrati i, ako želiš ići prema gore, moraš pobjeđivati, smatra Edin.

Period proveden u Zrinjskom s kojim je imao i nekoliko uspješnih nastupa u Evropskoj ligi lani, ocijenio je kao vrlo uspješnim.

– U Zrinjskom sam proveo dvije super godine i bio sam sretan i zadovoljan. Nastup u Evropskoj ligi ostat će upamćen po velikim pobjedama, a svakako bih izdvojio onu protiv holandskog Utrechta kojeg smo izbacili iz Evropke lige. To je bila jedna od najvećih pobjeda nekog bh. kluba u Evropi, ističe Edin, te je usput izdvojio neke ranije, za njega veoma važne, momente u karijeri.

– Ako bih birao svoj najdraži gol u karijeri to bi bilo u dresu Drine u trijumfu protiv Čelika (0:1), te pobjeda nad Slobodom u dresu Sarajeva (3:0) kada smo osvojili naslov prvaka.

Kaže da mu je žao što se fudbalska sezona u BiH nije nastavila.

– Prekid sezone nije prijao nijednom igraču. Ali mislim da su neke ekipe profitirale ovom potezom i da im je dobro došlo sve to, a s druge strane neke ekipe su direktno oštećene, zaključio je Rustemović.

(M. K./Sportske.ba)

PODIJELI